Sport Vodeni sportovi

UZ RUB BAZENA

Završnica Kupa Hrvatske: vaterpolska noć Dalmatinaca u metropoli

UZ RUB BAZENA

Velika seoba Dalmatinaca dogodit će se za nepuna dva tjedna. Valja staviti zimske gume na autobuse i automobile i svi u metropolu. Pišem o vaterpolu, a tema je završnica Kupa Hrvatske koja će se 16. i 17. prosinca održati u glavnom hrvatskom gradu.

A na završnici će se naći čak tri splitska kluba i naravno gospari iz Dubrovnika koji su još uvijek svijet za sebe u hrvatskim okvirima. Uglavnom, tri splitska kluba i jedan iz Dubrovnika svi moraju pohitati prema Zagrebu da bi se tamo doznalo tko će osvojiti Kup.

Zar nisu mogli igrati u Splitu? Ili makar u Dubrovniku, pa da barem netko igra na svome terenu, bilo bi to sasvim sigurno bolje za punjenje tribina. Da se igra recimo u Splitu, s tri domaća kluba, bila bi to istinska fešta vaterpola i s te je strane nedvojbeno šteta što se ova završnica igra u Zagrebu.

No, kako je hrvatska reprezentacija ove godine u Budimpešti postala svjetski prvak, još ranije su u Hrvatskom vaterpolskom savezu planirali dan prije završnice Kupa održati glamuroznu “Noć vaterpola”, kakva se radi kada u hrvatsku “slete” velike medalje.

Srećom, tih medalja ima često, ovogodišnja “Noć vaterpola” održat će se u zagrebač- kom Hotelu Westin, već je sve više-manje dogovoreno, kao i televizijski prijenos finala Kupa i teško je sada sav taj dogovor i plan baciti u vodu i preseliti sve u Split. “Krivci” za ovu priču su zapravo poškovci i mornarevci koji su iznenadili zagrebačku Mladost na četvrtfinalnom turniru u Šibeniku, ostavili su “žapce” da se ranije odmore i završnicu Kupa, umjesto da igraju, što su mnogi očekivali, prate s tribina, ili ispred malih ekrana.

Uglavnom, od 15. do 17. prosinca u Zagrebu će biti velika “Noć vaterpola”, ali i “Noć Dalmatinaca”. Poznato je da u Hrvatskoj ionako najviše Dalmatinaca ima u Zagrebu, pa neka to budu njihovi dani. Stiže im brojna i jaka ekipa “od dole”.

Polufinala: OVK POŠK - Jug CO, Jadran - Mornar BS

Splitski dvojac izbacio je zagrebačku Mladost iz Kupa Hrvatske. Najveće je to iznenađenje na četvrtfinalnim turnirima Kupa Hrvatske u vaterpolu, jedan se igrao u Dubrovniku i tamo dolje je sve proteklo prema očekivanjima, Jug CO je uvjerljivo prvi, a splitski Jadran na drugom mjestu bez previše prolivenog znoja. No, u skupini u Šibeniku dogodilo se iznenađenje.

Prvo su u petak vaterpolisti Mornar Brodospasa u uzbudljivoj završnici pobijedili Mladost 9:8, a onda je u subotu uvečer “žapce” dotukao POŠK pobijedivši ih čak 12:7. Velika fešta Splićana u Šibeniku, a mladostaši su se pognute glave morali vratiti kući. I ne samo to, neće ih biti ni u završnici koja se igra baš u Zagrebu. U polufinalima koja su na rasporedu 16. prosinca igrat će Mornar Brodospas i Jadran te POŠK i Jug CO.

Semafor dubrovnika i Šibenika

Dubrovnik

Jadran Kostrena – Jug CO 5:21 Primorje EB – Jadran Split 4:14 Jadran (S) – Jadran (K) 22:8 Medveščak – Primorje EB 9:10 Jug CO – Jadran (S) 9:5 Jadran (K) – Medveščak 6:16 Medveščak – Jug CO 4:19 Primorje EB – Jadran (K) 11:4 Jadran (S) – Medveščak 11:4 Jug CO – Primorje EB 16:6

Poredak: Jug CO 12 Jadran Split 9 Primorje Erste banka 6 Medveščak 3 Jadran Kostrena 0

Šibenik

Solaris – POŠK 6:11 Mornar BS – Zadar 1952 13:8 Mladost – Mornar BS 8:9 Zadar 1952 – Solaris 8:11 POŠK – Zadar 1952 14:6 Solaris – Mladost 3:18 Mornar BS – Solaris 9:4 Mladost – POŠK 7:12 POŠK – Mornar BS 9:12 Zadar 1952 – Mladost 5:23

Poredak: Mornar Brodospas 12 OVK POŠK 9 Mladost 6 Solaris 3 Zadar 1952 0 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi