Sport Vodeni sportovi

rođendan POŠK-a

Fešta u Poljudu: svjetski prvaci utakmicu nisu shvatili olako. Dapače

rođendan POŠK-a

Prošlost, sadašnjost i budućnost OVK POŠK-a okupili su se danas u Poljudu na proslavi 80. rođendana trofejnog plivačkog i vaterpolskog kluba sa splitske Zente. Zajedno s hrvatskom reprezentacijom koja je uveličala proslavu odigravši prijateljsku utakmicu sa slavljenikom.

Sama utakmica rezultatski je bila nevažna, ali daleko od toga da su je aktualni svjetski prvaci shvatili olako. Dapače. Nije bilo ni najmanjeg popusta. Pred punim tribinama „barakude“ su se odmah nametnule i u drugoj četvrtini povele 5:0, pa rezultatske neizvjesnosti nije bilo ni u jednom trenutku. Izabranici Ivice Tucka izgledaju i više nego spremni za sutrašnji okršaj Svjetske lige u Zadru protiv Rusije.

Uz revijalni, utakmica je imala i humanitarni karakter. Ulaz je bio slobodan, ali su se prikupljale donacije za Udrugu leukemije i limfoma Split koja želi oformiti centar za transplantaciju matičnih stanica u gradu pod Marjanom. U ime Organizacijskog odbora proslave Neven Kovačević uručio je predsjednici Udruge Amari Trgo ček na deset tisuća kuna.

Na samom startu programa publici su se predstavili mališani iz POŠK-ove škole vaterpola rođeni 2006., 2007. i 2008. godine, a u poluvremenu i cure iz Dolfine, kluba sinkroniziranog plivanja iz Splita. Upravo je djece bilo mnoštvo na tribinama, što dječaka a što djevojčica, iz omladinskih pogona vaterpolskog i plivačkog POŠK-a.

A oni stariji gledatelji, poškovci u duši, rado su iskoristili priliku podružiti se i proćakulati sa starim prijateljima. Najstariji član OVK POŠK-a među njima, Ivo Ferić, posebno je predstavljen publici.

Gledatelji su bučnim pljeskom pozdravili domaće igrače, ali još više i reprezentativce predvođene izbornikom Tuckom kojemu je Milivoj Bebić u ime Organizacijskog odbora proslave uručio posebnu plaketu za osvojeni naslov svjetskog prvaka. Iako nisu bili u bazenu, aplauz su pobrali i zlatni reprezentativci koji zbog ozljeda i(li) poštede nisu trenutno u kadru, a to su Sandro Sukno, Maro Joković, Ivan Krapić i Anđelo Šetka.

POŠK-ova proslava nastavlja se 19. studenoga kada se u Mall of Splitu otvara izložba fotografija Feđe Klarića o klubu, a završava 26. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu Split kada će se održati svečana akademija pod pokroviteljstvom državne tajnice Janice Kostelić.


OVK POŠK – HRVATSKA 6:12 (0:3, 2:2, 3:5, 1:2)

Split, Gradski bazen u Poljudu. Revijalna prijateljska utakmica povodom 80. rođendana OVK POŠK-a.
Gledatelja 1000.
Suci: Mile Rebić, Nenad Periš, Leo Kuzmanić i Slaven Sivčević.

OVK POŠK: Podrug, Bego (1), Divković (1), Begović, Vuleta (1), Vukić (1), Elez, Penava (1), Gadža (1), Bebić, Delić, Kunac, Šitum, Borovčić-Kurir, Bratim, Sunara, Butić. Trener: Damir Polić.

HRVATSKA: Bijač, Marcelić, Buljubašić, Macan, Benić, Vrlić (2), Lončar (4), Garcia (3), Zović (1), Visković, Vukičević, Fatović, Bašić (1), Lazić, Marinić Kragić (1). Izbornik: Ivica Tucak.


Neven Kovačević (Organizacijski odbor proslave):

- Sve je prošlo fantastično, prezadovoljan sam. Tribine su bile i ispunjenije nego što sam očekivao. Hvala dragim ljudima koji su se odazvali, bila je ovo promocija vaterpola uz humanitarni karakter, što je također bilo jako važno.

- Emocije su velike, pogotovo nakon što nas je napustio Žarko Bubalo (op.a. predsjednik Organizacijskog odbora proslave) koji me oblikovao kao osobu, igrača i trenera. Bio sam vrlo vezan za njega.  

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi