Sport Vodeni sportovi

ulaz slobodan

Svjetski prvaci POŠK-u na fešti: slavi se osamdeset godina kluba sa Zente

ulaz slobodan

Danas poslijepodne na bazenu u Poljudu čeka nas fešta vaterpola, OVK POŠK-a i humanitarnog duha. 

Vaterpolski i plivački klub sa splitske Zente slavi 80 godina postojanja te će tom prigodom od 17.30 sati odigrati revijalnu utakmicu protiv hrvatske reprezentacije, aktualnih svjetskih prvaka i srebrnih s Olimpijskih igara.

Doduše, selekcija izbornika Ivice Tucka prikazat će se u  “šarenom“ sastavu, bez nekoliko važnih igrača koji su dobili poštedu. No, najvažnije je da su se “barakude“ odazvale i tako uveličale proslavu splitskog kluba.

I dok iz POŠK-a najavljuju kako će ozbiljno shvatiti ovaj susret, kao svojevrsnu priliku da se neki njegovi igrači nametnu izborniku, reprezentacija je ipak mislima u Zadru gdje će u utorak protiv Rusije otvoriti novo izdanje Svjetske lige, što im je rezultatski svakako važnije. Današnji revijalni ogled u Poljudu poslužit će im kao zagrijavanje za taj dvoboj.

- Očekujemo pune tribine, pripremili smo i laserski šou. Ovih dana često smo sastančili kako bismo doradili završne detalje i kako bi sve prošlo u najboljem redu – rekao nam je Neven Kovačević u ime Organizacijskog odbora proslave koji je ostao bitno oslabljen nakon što je prije desetak dana preminuo njegov dotadašnji predsjednik Žarko Bubalo. Obilježavanje rođendana iz tog će razloga biti još emotivnije nego inače.

Prije početka utakmice publici će se predstaviti mališani iz POŠK-ove škole vaterpola, rođeni 2006., 2007. i 2008. godine, a u poluvremenu gledatelje će zabavljati i cure iz Dolfine, kluba sinkroniziranog plivanja iz Splita.

Kako nam je rekao Kovačević, dolazak je najavio i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Ulaz je slobodan, no svi koji dođu pozivaju se da daju dobrovoljne priloge koji će biti proslijeđeni Udruzi leukemije i limfoma Split. To je ta humanitarna strana ove proslave, što je za svaku pohvalu i nadamo se da će gledatelji imati sluha za akciju koja za konačni cilj ima formiranje centra koji će omogućiti transplantacije matičnih stanica u Splitu.

Dakle, dolazak na poljudski bazen danas poslijepodne donosi vam višestruku korist. S jedne strane imate priliku uživo pogledati hrvatsku reprezentaciju, pa makar samo u revijalnom tonu, s druge možete čestitati OVK POŠK-u rođendan, a s treće možete pokazati i humanitarni karakter te pomoći onima kojima je to potrebno. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi