Sport Vodeni sportovi

gdje je nestao stipanović?

Izgledalo je da mirno jedri prema europskoj medalji, a onda su zaredali loši rezultati

gdje je nestao stipanović?

Bio je splitski jedriličar Tonči Stipanović na pragu novog velikog ostvarenja. Iako je izgledalo kako Splićanin nakon fantastično odrađenih kvalifikacija mirno jedri prema barem nekoj od medalja zaredao je loše plovove i tako ostao bez postolja.

Međutim, na koncu je Europsko prvenstvo u klasi Laser u Barceloni završio ukupno na devetom mjestu, a kao osmi među Europljanima (prvenstvo je otvorenog tipa pa je treći u ukupnom poretku Novozelanđanin Andrew McKenzie). 

Da mu je netko predvidio tek deveto mjesto nakon odrađenih pet kvalifikacijskih utrka, Stipanović bi ga vjerojatno samo poprijeko pogledao, izgledalo je kako Splićanin mirno jedri prema barem nekoj od medalja. 

U prvih pet jedrenja bio je prvi, prvi, prvi, četvrti, drugi. Bila je to fantastična pozicija u kojoj je do kraja morao odjedriti samo bez velikih pogrešaka da bi završio na postolju. Ipak, nakon šestog plova, prvog u finalnoj grupi u kojemu je završio na četvrtom mjestu, zaredali su za jedriličara splitskog Mornara upravo loši plovovi. Bio je 21., potom 51. pa 20. i 37.

Uoči zadnjeg jedrenja pao je tako na daleko deseto mjesto da bi se devetim prolaskom kroz cilj u zadnjem 11. plovu spustio do konačnog devetog mjesta, osmog među Europljanima. Filip Jurišić zauzeo je 19. mjesto.

Britanac Thompson prvak

Nakon što je tijekom Svjetskog prvenstva u svome Splitu, na domaćem terenu, imao probavnih problema i ostao bez medalje, činilo se da će to naš srebrni olimpijac “refat” u Španjolskoj. Ipak, ovog je puta ostao bez europske medalje kojih u svojoj bogatoj karijeri ima pet, četiri zlatne i jednu brončanu.

Europski prvak je postao Nick Thompson (Velika Britanija), Talijan Francesco Marrai je srebrni, a Cipranin Pavlos Kontides brončani na Europskom prvenstvu. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi