StoryEditor
Vaterpolosada po broncu

Utučeni i tužni nakon poraza: Dobili su nas dva puta u šest mjeseci, oba puta u polufinalu, i kad ti to netko napravi, nema nego mu čestitati

Piše Tonći Vlašić
24. siječnja 2020. - 19:39
Vladimir Dugandžić/Hanza media

Ivica Tucak je prvi napustio našu klupu u trenutku kad je sirena označila kraj utakmice. Španjoska klupa je počela slaviti koju sekundu prije kad je je bilo jasno da Hrvatska ne može doći do lopte, te do prilike za izjednačenje. Naš izbornik je otišao skroz do njihove klupe te čestitao Davidu Martinu.

- Pokazali smo veliku želju, ako ste vi tužni pokušajte zamisli kako je nama. Mi smo pobjedu najviše željeli.... – rekao je Luka Lončar, koji je među prvima prošao kroz miks zonu.

Potom kratko i jasno od njega.

- Španjolska je bila bolja momčad – istaknuo je Lončar uz dodatak:

- Dobili su nas dva puta u šest mjeseci, oba puta u polufinalu, i kad ti to netko napravi, nema nego mu čestitati.

Dosta toga nije bilo dobro, ali opet ne možemo zaboraviti početak nastavka kad je Bušlji na stativi 'otkinuta glava i ruka', ali se suci nisu oglasili. Da, bio je peterac. Sad, što bi bilo da je bio peterac, da smo imali priliku doći do vodstva... Na semaforu je pisalo u tom trenutku Španjolska – Hrvatska 4:4.

Potom, uf koliko grešaka. Lijeva strana nije bila dobra, Mara Jokovića su 'vezali lancima', a nitko s druge strane da potegne kako bog zapovijeda. Mučili smo se u napadu, a kad smo uspjeli zatresti mrežu Španjolaca, olako smo primali pogotke. Baš olako.

- Iznimno teška utakmica. Nije ona loše odigrana s naše strane. Bilo je nekih pogreška, da, ali Španjolska je još jednom potvrdila da je fantastična momčad. Njihova nam igra očito ne odgovara... Mislim kako smo bolje odigrali sad nego u u Koreji, ali opet nedovoljno za pobjedu.... – slegnuo je ramenima Marko Bijač, naš vratar.

Hrvatska se okreće borbi za broncu. Treba nam u nedjelju pobjeda za drugu broncu u nizu i ukupno na EP-ima...

Izdvojeno

13. srpanj 2020 09:19