StoryEditorOCM
Vaterpolopremier liga

Otvorena nova vaterpolska sezona: prvak Hrvatske uvjerljivo slavio u Poljudu, dok je zagrebački sastav svladao Mornar

Piše I. M.
15. rujna 2023. - 23:44

Split je otvorio novu sezonu nadmetanja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi. Odigrana su dva susreta u bazenu u Poljudu, dok će se prvo kolo kompletirati nakon utakmice u Dubrovniku. Ovo natjecanje naišlo je na neke promjene, a hrvatski klubovi, uz jedan iz Crne Gore (Jadran HN) smješteni su u skupini "A". 

Danas su snage odmjerili splitski Jadran, koji se nakon osvojenog naslova prvaka u domaćem prvenstvu i silno pojačao za novu sezonu. Dominaciju je pokazao nad Primorjem EB kojeg je svladao uvjerljivim rezultatom 22:12. Naravno da riječka momčad nije dostojan protivnik izabranicima trenera Jure Marelje, jer ipak se pod kapicom Jadrana nalazi pola "Barakuda", uz jednog crnogorskog i američkog reprezentativca.

Najbolji strijelci u redovima prvaka Hrvatske bili su Jerko Marinić Kragić s četiri pogotka, tri je zabio Duje Pejković, dok su po dva nadodali Luka Bukić i Loren Fatović. Po golijadi je primjetno kako su jadranaši bili dobro raspoloženi, a vaterpola se u Poljudu zaželila i splitska publika koja je brojala oko 300 ljudi na bazenu.

Drugi splitski klub nije uspio do pobjede, jer Mladost je svladala Mornar s 14:9. Nije domaćinu pomoglo ni odlično izdanje ljetošnjeg pojačanja Roberta Stojanca s pet golova.

Kao što smo napisali, prvo kolo će biti kompletirano nakon utakmice branitelja naslova u Dubrovniku. Jug AO u subotu u 19 sati u Gružu dočekuje Solaris. "Gospari" su svakako favoriti, a u novu sezonu kao i Jadran kreću s velikim promjenama u sastavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:16