StoryEditorOCM
TenisATP Madrid

Zverev nikad lakše do pobjede nad Ćorićem: ‘ Veliki je borac i uvijek moraš biti oprezan‘

Piše Hina
26. travnja 2024. - 23:53

Peti tenisač svijeta, Nijemac Aleander Zverev, s uvjerljivih je 6-3, 6-2 svladao najbolje rangiranog Hrvata Bornu Ćorića (ATP - 34.) u drugom kolu ATP Masters 1000 turnira u Madridu.

Bio je to njihov sedmi međusobni dvoboj, u kojem je 27-godišnji Zverev došao do najuvjerljvije pobjede protiv vršnjaka iz Zagreba te poveo sa 4-3. Ćorić je svladao Zvereva u tri od prva četiri dvoboja na ATP Touru, ali je Nijemac od 2018. nanizao tri pobjede.

Bio je ovo njihov prvi obračun na zemljanoj podlozi u kojem se Nijemac pokazao u puno boljem izdanju od prošlogodišnjeg polufinalista na madridskom Mastersu.

Ćorić je u prvom setu poveo sa 3-2 spasivši u petom gemu tri ‘break‘-lopte, a onda je Zverev nanizao četiri gema i dvaput slomio servis hrvatskog tenisača. Priča je ponovljena u drugom setu. Ćorić je održavao rezultatsku ravnotežu do 2-2, da bi Nijemac ponovno nanizao četiri gema i za 86 minuta došao do pobjede koja ga vodi u treće kolo i donosi dvoboj protiv Kanađanina Denisa Shapovalova za plasman u osminu finala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:44