StoryEditor
Tenissastanak 2. lipnja

Teniska federacija razmišlja o dodatnoj pomoći za niže rangirane tensače čija je egzistencija ugrožena

Piše Hina
19. svibnja 2020. - 08:53
Ilustracija AFP

Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je kako radi na dodatnim mjerama pomoći za niže rangirane tenisače čija je egzistencija ugrožena otkako je pandemija koronavirusa prekinula sezonu i zaustavila održavanje turnira.

Profesionalna teniska sezona prekinuta je početkom ožujka i teniskih turnira neće biti najranije do srpnja zbog putovanja tenisača i ograničenja koja su na snazi u brojnim zemljama.

Početkom svibnja su ITF, ATP, WTA i rukovodstva četiri Grand Slam turnira prikupili preko šest milijuna dolara kao pomoć za oko 800 niže rangiranih tenisača čija egzistencija ovisi samo o nastupima na turnirrima.

ITF World Tennis Tour okuplja turnire nižeg ranga i služi kao prijelazna faza izmeđz juniorskih i seniorskih turnira te omogućuje profesionalncima da zarade te da poboljšaju svoj ranking kako bi se mogli kvalificirati za nastupe na ATP i WTA turnirima.

ITF je objavio da će nove mjere uključiti fond za pomoć igračima koji su rangirani između 500. i 700. mjesta na ATP i WTA ljestvicima i nisu dobili pomoć kroz druge programe pomoći. Dodatne pojedinosti bit će objavljene nakon sastanka izvršnog odbora ITF-a 2. lipnja.

"Činimo sve što je u našoj moći da talentirani tenisači koji se probijaju kroz ITF put prime potrebnu pomoć i nastave svoj razvoj u ovim nesigurnim vremenima", izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty.

Kriteriji za dobijanje pomoći iz prvog programa pomoći određivani su na temelju rankinga igrača i njihove prijašnje zarade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 19:55