StoryEditor
Teniswta Zhengzhou

Petra Martić zastala na korak od najvećeg naslova karijere

Piše V. B.
15. rujna 2019. - 18:17

U svom prvom finalu na turniru iz Premier kategorije u Zhengzhouu (nagradni fond 1,5 mil. dolara) glatko je izgubila od Karoline Pliškove 6:3, 6:2. Bio je to završetak dugog dana u tom kineskom gradu prošaranog kišom koja je, na neki način, odmogla Petri.

Zbog kiše je početak finala kasnio čak šest sati, a kada su cure napokon izašle na teren Petra je krenula bolje i povela 2:0 s „breakom“. U trećem gemu, na servisu Pliškove, opet je pala kiša. Prekid nije potrajao dugo, no kad se igra nastavila Pliškova je spasila „break“ loptu i onda dvaput oduzela servis našoj tenisačici za 6:3.

Druga tenisačica svjetske liste nastavila je u istom ritmu i u drugom setu. Napravila je „break“, povela 3:1, a onda se ponovno pojavila kiša. Nakon desetak minuta igra je nastavljena, no bolje i da nije jer je Petra odmah izgubila još jedan servis i tu je bio kraj.

Martić je pobjedom mogla skočiti na 18. mjesto WTA ljestvice, a ovako će ostati 23. Unatoč tomu, raduje njezina forma uoči posljednjih mjesec dana sezone. Za utjehu će sa sobom ponijeti 143.060 dolara. Nije loše.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 10:23