StoryEditor
Tenisoprez iznad svega

Nadal u ovom trenutku ne bi putovao na US Open: Trebamo čekati dok ne budemo imali više informacija o tome kako se virus razvija

Piše Hina
4. lipnja 2020. - 18:22
William West/AFP

Španjolski tenisač Rafael Nadal je u četvrtak, dan nakon svog 34. rođendana, izjavio kako sada u ovom trenutku ne bi htio putovati na US Open gdje je prošle godine slavio.

- Da me danas pitate želim li putvati u New York na US Open, odgovorio bih vam: 'Ne, ne želim' - kazao je Nadal u interviewu preko Zooma.

- Za par mjeseci, ne znam. Nadam se da da - dodao je drugi tenisač svijeta.

Tenis je zbog pandemije COVIDa-19 u blokadi do sredine kolovoza i još nije sigurno hoće li se US Open održati. Nakon njega bi se trebao igrati odgođeni Roland Garros.

- Trebamo čekati dok ne budemo imali više informacija o tome kako se virus razvija i kakva će situacija biti. New York je jedno od mjesta u svijetu koje je jako pogođeno pandemijom - rekao je Nadal.

Kada se nastave teniska natjecanja to će vjerojatno biti bez gledatelja što Nadala ne čini sretnim.

- Iskreno, mrzim tu ideju. No, ako je to jedini način, zašto ne? To je moje stajalište. Ne razumijem tenis bez energije gledatelja, bez strasti koju donosi pun stadion.

Nadal se osvrnuo i na prosvjede zbog smrti Georgea Floyda koji su zahvatili Sjedinjene Države.

- Naravno da sam zabrinut kada vidim sve te nesreće koje se događaju na ulici - kazao je Nadal.

- Nasilje i pandemija stvaraju tešku klimu, teško ozračje za svijet. Važno je ostati miran, poštivati svakoga i živjeti u miru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. ožujak 2021 12:42