StoryEditor
TenisSPORAZUMNI RASKID

Đoković raspustio stručni stožer: 'Želim ponovno pronaći pobjedničku igru'

Piše PSD
5. svibnja 2017. - 15:13
2017-04-21T162827Z_905404068_RC1C9036E820_RTRMADP_3_TENNIS-MONTECARLO.JPG

Srpski tenisač Novak Đoković dogovorio se sa trenerom Marianom Vajdom, kondicijskim trenerom Gebhardom Phil-Gritschom i fizitoterapeutom Miljanom Amanovićem  raskid višegodišnje suradnje. Do dogovora je došlo nakon detaljne analize igre, postignutih rezultata, ali i zbog privatnih planova svakog člana stožera. Zaključeno je da su, usprkos fantastičnoj suradnji u proteklom razdoblju, trenutno neophodne promjene, novi pristup i nova energija da bi Đoković podigao razinu igre i ostvarivao bolje rezultate na ATP touru.

- Beskrajno im hvala, na desetljeću prijateljstva, požrtvovnosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu. Svjestan sam da su živjeli za mene i da su sve podređivali mojim uspjesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvijek vjetar u leđa. Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osjetili da nam je potrebna promjena. Vrlo sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumijevanju. Oni su moja obitelj i to se nikad neće promijeniti - navodi Novak Đoković.

Novak je dodao da vjeruje kako će promjena doprinijeti njegovim boljim rezultatima.

- Želim nastaviti podizati razinu igre i snage i to je proces koji traje. Stvarno uživam u tenisu. Imam osjećaj kao da počinjem sve iz početka i sviđa mi se ovaj izazov. Lovac sam i jedan od mojih najvećih ciljeva je da se ponovo vratim u pobjedničku formu - objasnio je Đoković.

Đoković još uvijek razmišlja oko angažmana novih ljudi u stožer, ali ne želi žuriti s odlukom.

- Osjećam da je ovo novo poglavlje u mom životu. Moja karijera je uvijek išla uzlaznom putanjom, a sada doživljavam kako je to kada vas put odvede u drugom pravcu. Želim pronaći način da se vratim na sam vrh jači i otporniji nego prije. Zato mi je potrebno i vrijeme da pronađem pravu osobu u timu sa kojom ću se moći povezati na profesionalnoj razini. Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno provoditi dnevne rutine, i ne želim žuriti sa odlukama – kazao je Đoković.

#OTKAZ#STOŽER#NOVAKO ĐOKOVIĆ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 17:03