StoryEditor
Strani nogometpogledajte snimke

Veliki navijački neredi u Tirani pred finale Konferencijske lige: desetak ozlijeđenih policajaca, ljudi nokautirani leže na podu

Piše SPORT SD, Hina
25. svibnja 2022. - 09:08

Večeras je u Tirani na rasporedu finale Konferencijske lige u kojem će snage odmjeriti Roma i Feyenoord, a dan uoči velike utakmice u glavnom gradu Albanije izbili su veliki neredi.

Naime, skupina koja je brojila više od stotinu navijača nizozemskog kluba sukobila se s navijačima Rome i policijom, a albanska policija objavila je da je deset policajaca ozlijeđeno dok su pokušavali spriječiti tučnjavu navijača Feyenoorda i Rome u Tirani uoči današnjeg finala Konferencijske lige.

"U nasilničkom ponašanju navijača obje momčadi ozlijeđeno je 10 policajaca i oštećeno je jedno policijsko vozilo. Policija je privela u policijsku stanicu 60 navijača, 48 talijanskih i 12 nizozemskih", priopćila je policija.

Policajci su napadnuti staklenim bocama, štapovima, kamenjem i drugim predmetima.

Za Albaniju je finale Konferencijske lige najveći sportski događaj kojemu je domaćin, pa su vlasti proglasile današnji dan državnim praznikom i zatvorile glavne ceste u Tirani.

Utakmica će se igrati na stadionu Arena Kombetare, koja ima kapacitet od samo 21.690 gledatelja. Tisuće talijanskih i nizozemskih navijača koji neće moći uči na stadion gledat će utakmicu u dvije zasebne navijačke zone.

Albanska policija je objavila da je poduzela mjere kako bi se spriječilo nasilje na dan utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2022 09:43