StoryEditor

UEFA tvrdi da je nogomet jedno od najsigurnijih okruženja: od svih testiranih samo je 0,55 posto pozitivnih, a otkazano je tek tri posto utakmica

5. studenog 2020. - 19:50
Harold Cunningham/AFP

Europska nogometna federacija (UEFA) je od 5. kolovoza do 15. listopada obavila 61.859 testova na COVID-19, a samo 340 testova, što je 0.55 % je bilio pozitivno, što nogomet čini jednim od najsigurnijih okruženja na svijetu, objavila je krovna nogometna organizacija "Starog kontinenta" u četvrtak.

U tom razdoblju je odigrano 526 utakmica u deset UEFA-inih natjecanja (Liga prvaka, Europska liga, Liga prvaka za žene, juniorska Liga prvaka, Superkup, Futsal Liga prvaka, Liga nacija, doigravanje za Euro 2020, U-21 i kvalifikacije za EURO za žene), a samo 3 % utakmica je otkazano zbog koronavirusa.

- Protokol koji smo uspostavili robustan je i osigurava sigurnost svih uključenih, čak i u ovim teškim vremenima kada pandemija napreduje diljem kontinenta - rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

- To nam daje samopouzdanje da će se naša natjecanja igrati kako je planirano.

Dodao je kako je protokol za povratak u igru ​​učinio profesionalni nogomet jednim od najsigurnijih okruženja na svijetu.

- Nevjerojatno je postignuće uspjeti odigrati više od 97% utakmica prema rasporedu - istaknuo je Čeferin.

Iz UEFA-e su naglasili kako je u prosjeku bilo 53.9 testova po momčadi, po utakmici, a manje od polovice pozitivnih rezultata bilo je kod igrača, dok se druga polovica odnosila na ostale članove delegacija timova i službenike utakmica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 11:55