Strani nogometTo je vođa

Tottenham je nakon prvog poluvremena bio gotov, a onda je kapetan preuzeo odgovornost: igrači su otkrili što im je Kane rekao i kako ih je motivirao

Piše R.R.
10. svibanj 2019. - 00:44
2019-05-08T215014Z_1183505094_RC1F19693F30_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-AJA-TOT.JPG

Razlika u igri Tottenhama u prvom i drugom poluvremenu je gotovo neopisiva. Ajax je dominirao, vodio 2:0, svi su već "kopljanike" vidjeli u Madridu u finalnom dvoboju. Sigurno da na poluvremenu nitko ne bi niti funtu stavio na Londončane koji nisu bili grogirani, već nokautirani.

A onda su ustali, prije "udara gonga", odigrali drugo poluvrijeme iz snova i u dramatičnoj završnici uspjeli postići pogodak koji ih je odveo u finale. Što se dogodilo u tih petnaest minuta odmora? Odakle preokret?

Dan kasnije igrači Tottenhama su otkrili da je u svlačionicu u poluvremenu ušao kapetan Harry Kane i održao im je žestoki govor, Onako na rubu incidenta. Bez dlake na jeziku. Najbolji strijelac kluba je već mjesec dana "izvan stroja", ali je stalno uz momčad, i kapetanski je reagirao u pravom trenutku.

- U poluvremenu je ušao u svlačionicu i počeo je vikati na nas govoreći da možemo igrati puno bolje. To smo svi znali, ali trebalo nam je njegovo vodstvo u tom trenutku. Znali smo što će se dogoditi čim je ušao u svlačionicu jer nije bio sretan. Podigao nas je i njegovo prisustvo je od ogromnog značaja za momčad – kazao je desni branič Tottenhama i engleski reprezentativac Kieran Trippier.

Još uvijek nije sigurno hoće li Harry Kane biti spreman za finale 1. lipnja u Madridu. Do ozljede je na 39 susreta zabio 24 pogotka i svakako bi bio velika pomoć, uostalom kad je kapetan na brodu i on mirnije plovi.

#TOTTENHAM#HARRY KANE#KAPETAN