Strani nogometnakon novog poraza

Talijanski velikan ostao bez trenera: 'Moram otići, sumnja se u moje ljudske i profesionalne sposobnosti'

Piše Hina
9. travanj 2019. - 19:03

"Prisiljen sam odstupiti, jer se sumnja u moje profesionalne i ljudske sposobnosti", izjavio je za talijansku izvještajnu agenciju (ANSA) dojučerašnji trener talijanskog nogometnog prvoligaša Fiorentine 53-godišnji Stefano Pioli, nakon što je klub na svojoj službenoj stranici objavio da je u utorak prihvatio njegovu pismenu ostavku.

"Svom sam poslu uvijek pristupao odgovorno i profesionalno te se prema njemu odnosio s poštovanjem i bio vrlo predan", objavio je ogorčeni stručnjak koji je u karijeri vodio milanski Inter i rimski Lazio, a na klupi Fiorentine je proveo posljednja 22 mjeseca.

Ostavka je izravna posljedica nedjeljnog, domaćeg poraza od predzadnjeg Frosinonea (0-1) te niza loših rezultata "viola" u talijanskom prvenstvu, u kojem se Fiorentina trenutačno nalazi na 10. mjestu, ali je u posljednjih 11 utakmica u svim natjecanjima ostvarila samo jednu pobjedu. Jedina rezultatski svjetla točka posljednjih mjeseci je plasman u polufinale talijanskog Kupa, u kojem će za proboj u finale 25. travnja morati pobijediti Atalantu u Bergamu, nakon što je prva utakmica u Firenzi završila 3-3. 

Fiorentina je objavila da će treninge voditi Piolijev pomoćnik Giacomo Murelli, ali još se ne zna tko će preuzeti kormilo momčadi.

#FIORENTINA#STEFANO PIOLI