StoryEditor
Strani nogometbit će zanimljivo

Srbi imaju najteži mogući zadatak: može se lako dogoditi da na kraju dana dobijemo spektakularan par u osmini finala

Piše Toni Bilić
27. lipnja 2018. - 11:14

Srbija je Švicarskoj dopustila preokret, u 90. minuti ostali su bez boda i naši istočni susjedi sada imaju najteži mogući zadatak – za prolazak u drugi krug moraju svladati Brazil.

Da nogometne utakmice traju samo minutu kraće, Srbi su mogli u zadnje kolo ući s dva boda više od Brazila, jer ‘karioke’ su istoga dana svladali Kostariku golovima tek u sudačkoj nadoknadi.

No, Coutinho i Neymar ipak su Brazilcima donijeli tri boda te su i s bodom sigurno u osmini finala. Neymar i društvo ne briljiraju, ne stvaraju lako prilike, lopta ne ide brzo prema napadačima i protivničke obrane zadaju im puno problema.

Međutim, ipak su favoriti protiv Srbije, bila bi prvorazredna senzacija da peterostruki svjetski prvaci ne prođu skupinu. To se Brazilu nije dogodilo gotovo 50 godina, od daleke 1966. i Svjetskog prvenstva u Engleskoj. 

Miriše na Brazil - Njemačka

Postoji i teorija po kojoj Srbija može proći i s bodom, no za to bi Švicarska trebala izgubiti od Kostarike s dva ili više golova razlike. Švicarci su, kao i Brazil, s bodom sigurni u prolaz.

Kostarikanci su prije četiri godine u Brazilu ugodno iznenadili četvrtfinalom, ovdje će nastojati barem izbjeći nulu na bodovnom kontu. Bit će zanimljivo vidjeti rasplet u dvije današnje skupine, može se lako dogoditi da na kraju dana dobijemo spektakularan par u osmini finala Brazil – Njemačka, reprizu polufinala od prije četiri godine.

Ako jedna od ove dvije reprezentacije završi prva u svojoj skupini, a druga na drugome mjestu, upravo će se tako posložiti raspored drugoga kruga. 

#SRBIJA#ŠVICARSKA#BRAZIL#KOSTARIKA#SP RUSIJA 2018

Izdvojeno

05. srpanj 2020 00:15