StoryEditorOCM
Strani nogometples milijuna

Sprema se bomba: Messi odabrao novi klub, biće to najveći ugovor u povijesti nogometa! I Vlada uključena u dogovor

Piše SPORT SD
3. svibnja 2023. - 20:01

Vlada Saudijske Arabije priprema najunosniji ugovor o plaćama u povijesti nogometa kako bi ovoga ljeta dovela Lionela Messija u svoju saudijsku Pro ligu, ekskluzivno je objavio Telegraph Sport.

U tijeku su razgovori s Messijevim predstavnicima, predvođenima njegovim ocem Jorgeom. Naime, argentinska će zvijezda krajem lipnja, nakon isteka ugovora s Paris Saint-Germainom, postati slobodan igrač. Postoje indicije da bi cijeli posao mogao biti vrijedan oko 400 milijuna dolara godišnje (320 milijuna funti) što bi za čak 165 milijuna funti premašilo cifru koja se godišnje plaća Cristianu Ronaldu.

Cijeli postupak temelji se na tome da se, kao što je bilo i s Ronaldom u prosincu, u dogovor uključi i sama država Saudijska Arabija. Njihova je vlada u pregovorima angažirala bivšeg izvršnog direktora Manchester Cityja Garryja Cooka koji bi trebao biti ključan u cijelome naumu.

Ronaldo nastupa za Al-Nassr, trenutno drugoplasiranome klubu u ligi iza vodećeg Al-Ittihada. Tradicionalni suparnik Al-Nassra je Al-Hilal pa bi dovođenje Messija u taj klub obnovilo staro rivalstvo koje su njih dvojica imali devet godina u Primeri.

Smatra se kako je odluka PSG-a da sankcionira Messija nakon poraza od Lorienta 3:1 bila okidač za ovakav razvoj događaja. Odbijeni su njegovi zahtjevi da posjeti Saudijsku Arabiju pa je Messijev "izlet" privatnim zrakoplovom u Rijad tretiran kao kršenje ugovora. Kada se naknadno Argentinac nije pojavio ni na treningu u ponedjeljak, Parižani više nisu imali izbora te su se morali postaviti beskompromisno.

Saudijska vlada ovih dana odbija službeno komentirati slučaj koji je vruća tema svjetske nogometne javnosti. Predstavnici Lea Messija također šute kao zaliveni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 16:16