StoryEditorOCM
Strani nogometzaborave na svađe

Samo jedna tema zaustavlja sve ratove Barcelone i Real Madrida: nikakva prepucavanja im ne kvare velike planove

Piše R. R.
18. ožujka 2023. - 12:30

Barcelona i Real Madrid ne odustaju od kreiranja Super lige iako su ovi klubovi trenutno u jako lošim odnosima nakon što je „kraljevski klub“ podržao istragu protiv Katalonaca u slučaju oko plaćanja sudaca.

Super liga je projekt koji je u prethodnim godinama ujedinio velike konkurente. Oni uz Juventus silno žele da ovo natjecanje zaživi pa su sve ratne sjekire zakopane kada se priča o njegovom kreiranju.

- Izvori bliski Super ligi jasno govore kako ne vide nikakve dodatne tenzije između Barcelone i Real Madrida zbog ‘slučaja Negreira‘. Ovaj slučaj ne kvari njihove planove o kreiranju natjecanja - piše novinar Mario Cortegana i dodaje:

- Real Madrid je ranije želio izbjeći bilo kakve akcije protiv Barcelone jer su se plašili narušavanja odnosa. Čelnici lige svjesni su toga i uvjereni su da Real nema nikakve loše namjere.

Barcelona je u prethodnom razdoblju često prozivala upravo Real Madrid zbog svega što im se događalo. Mnogi smatraju da je upravo „kraljevski klub“ zaslužan za dosta toga što ide protiv Barce u posljednje vrijeme.

Ipak, vrlo je moguće da s obje strane ima i određene glume. Njima je cilj da budu u dobrim odnosima zbog Super lige i dosta je onih koji misle da je sve predstava za javnost.

Europska Super liga projekt je kojeg predvode Barcelona, Real Madrid i Juventus. Oni žele kreirati vlastito natjecanje, nezavisno od UEFA, a prvi pokušaj je propao nakon odustajanja engleskih klubova i tužbi koje je pokrenula UEFA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 22:32