StoryEditor
Strani nogometkraj sezona

Prvi primjer konfuzne situacije: španjolski drugoligaš otpustio vratara koji nije želio igrati nakon isteka ugovora

Piše Hina
3. travnja 2020. - 17:35
AFP Ilustracija/Adrian Dennis

Španjolski drugoligaš Fuenlabdara raskinuo je ugovor s svojim dosadašnjim prvim vratarom Bielom Ribasom, nakon što ovaj nije pristao igrati poslije 30. lipnja i isteka sadašnjeg ugovora kako bi završio sezonu.  

To je jedan od prvih primjera konfuznih situacija kakve se očekuju u nogometnom svijetu u većoj količini, ako će prekinuta natjecanja završavati u sprnju ili još kasnije, zbog pandemije bolesti COVID-19.

Velik broj igrača ima ugovore do 30. lipnja, a neki od njih su već pronašli i nove klubove.

Predsjednik Fuenlabrade Jonathan Praena ponudio je svim igračima koji imaju ugovor do 30. lipnja da budu isplaćeni u cijelosti, ali samo ako će odigrati cijelu sezonu, bez obzira kad ona završila. Dvojica igrača su odbila tu ponudu pa je nastao zastoj u pregovorima. Prema pisanju španjolskih medija, negativna percepcija postupka dvojice igrača dovela je do rastanka s prvim vratarom.

- Biel Ribas i Fuenlabrada postigli su sporazum o prekidu suradnje - stoji u klupskom priopćenju.

Prema originalnom rasporedu natjecanje španjolskih drugoligaša trebalo je završiti krajem svibnja, a bude li sezona nastavljena, izgledno je da će završiti iza 30. lipnja.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Europski nogometni savez (UEFA) rade na pronalaženju rješenja kojim bi se izbjegli slični problemi u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 03:34