StoryEditor
Strani nogometviša sila

Pronašli su prvi slobodan termin: Barcelona i Real se dogovorili, El clasico će se igrati 18. prosinca na Camp Nou

Piše Hina
18. listopada 2019. - 18:45

Najveći španjolski nogometni derbi između Barcelone i Real Madrida, koji je trebao biti igran za osam dana na Camp Nou, a odgođen je zbog prosvjeda u Kataloniji, pomaknut je na 18. prosinca, jer su se u petak s tim datumom usuglasila oba kluba.

Odbor za natjecanje Španjolskog nogometnog saveza u petak je "zbog više sile" uzrokovane prosvjedima zagovornika nezavisnosti Katalonije odlučio odgoditi derbi i priopćio da se Barcelona i Real Madrid do ponedjeljka moraju dogovoriti o novom datumu utakmice na stadionu Camp Nou ili će Odbor za natjecanje odrediti datum.

- Naša želja bila je igrati El Clasico na Camp Nou 26. listopada, kako je bilo predviđeno, o čemu smo obavijestili Odbor. Imamo povjerenja u svoje članove i navijače čije je ponašanje uvijek bilo za primjer - navela je Barcelona u priopćenju.

- No s obzirom na odluku Odbora da odgodi utakmicu, mi predlažemo 18. prosinca kao novi datum odigravanja utakmice - dodao je katalonski klub.

Nakon Barcelone kratkim priopćenjem se oglasio i "kraljevski klub".

- Real Madrid želi izvijestiti kako su oba kluba predložila 18. prosinca za odigravanje te utakmice - zaključuje se u priopćenju.

U Barceloni peti dan traju ulični prosvjedi nakon što je u ponedjeljak Vrhovni sud osudio devetero katalonskih dužnosnika na zatvorske kazne od 9 do 13 godine zbog organiziranja referenduma o nezavisnosti 2017. godine kojeg je bio zabranio ustavni sud i posljedičnog proglašenja republike Katalonije. Osuđeni su zbog poticanja stanovništva na ustanak i trošenja javnog novca za organiziranje zabranjenog referenduma.

#BARCELONA#REAL MADRID#EL CLASICO

Izdvojeno

07. srpanj 2020 08:54