StoryEditorOCM
Strani nogometsuci suspendirani

Presedan u španjolskom nogometu: Disciplinska komisija poništila crveni karton napadaču Reala

Piše Sport SD
24. svibnja 2023. - 08:55

Disciplinska komisija pri Španjolskom nogometnom savezu poništila je crveni karton napadaču Real Madrida Viniciusu Junioru koji je dobio u utakmici protiv Valencije prošlog vikenda - pišu Sportske novosti.

"Ovo povjerenstvo smatra dokazanim da je odluka suca donesena izostavljanjem niza situacija koje su se dogodile, a koje su imale utjecaja. Doista, činjenica da nije vidio ključni dio dovela je do donošenja proizvoljne odluke, i to zato što mu je bilo nemoguće adekvatno ocijeniti što se dogodilo", objasnili su iz Saveza.

U završnici spomenute utakmice Vinicius je izgubio živce nakon rasističkih uvreda, te je udario jednog suparničkog igrača Huga Dura. Sudac spomenute utakmice De Burgos Bengoetxea je u izvještaju naveo da je Vinicusa isključio jer je udario protivnika u lice kada lopta nije bila u igri tokom masovnog naguravanja.

Poništenje kazne Viniciusu znači da on ima pravo nastupa već danas protiv Rayo Vallecana, a valja reći i da su VAR suci utakmice Valencia - Real suspendirani. Valencia je također kažnjena zatvaranjem dijela pribine s kojeg su dolazile uvrede ‘Grada Mario Kempes‘ na pet utakmice. Klub također mora iskeširati 45.000 eura za kaznu.

Španjolski mediji ovakvu odluku okarakterizirali su kao ‘presedan‘ u španjolskom nogometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 03:25