StoryEditor
Strani nogometOdluka RFEF

Prekinuta utakmica Rayo Vallecano - Albacete nastavit će se bez gledatelja: navijači Raya vrijeđali ukrajinskog napadača

27. prosinca 2019. - 18:01

Prekinuta utakmica španjolske druge nogometne lige između Rayo Vallecana i Albacetea nastavit će se bez gledatelja, odlučio je Španjolski nogometni savez (RFEF).

Utakmica, koja je igrana 15. prosinca, prekinuta je u posljednjim trenucima prvog dijela pri rezultatu 0-0 nakon što su navijači Raya vrijeđali gostujućeg napadača Ukrajinca Romana Zozolju da je nacist.

Službeni spiker je zamolio navijače da ne vrijeđaju ukrajinskog napadača jer će susret biti prekinut. Navijači Raya su se nakratko smirili, a potom ponovo nastavili su uvredama. Kako se ništa nije promijenilo niti nakon drugog upozorenja sudac je prekinuo utakmicu.

RFEF je kaznio Rayo Vallecano s djelomičnim zatvaranjem stadiona na dvije utakmice, te 18.000 eura.

Zozulja se zamjerio navijačima Rayo Vallecana nakon što se fotografirao u majci za koji su smatrali da je nacistička. Kada je u siječnju 2017. stigao u Rayo iz Betisa navijači su "minirali" njegov transfer optuživši ga da je nacist. Ukrajinac se nakon svega nekoliko sati vratio u Betis, a na ljeto preselio u Albacete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 11:01