StoryEditor
Strani nogometnormalizacija

Predsjednik UEFA-e Čeferin: Europski Superkup bit će pilot projekt, naš najvažniji izazov bit će omogućiti gledateljima povratak na stadione

Piše Hina
8. rujna 2020. - 17:36
Franck Fife/AFP

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin rekao je na skupštini Europskog udruženja klubova (ECA) kako će utakmica Superkupa između Bayerna i Seville 24. rujna u Budimpešti biti pilot projekt tijekom epidemije novog koronavirusa.

- U sljedećem razdoblju naš najvažniji izazov bit će omogućiti gledateljima povratak na nogometne stadione. Utakmica između Bayerna i Seville bit će pravi pilot projekt na ovom području. Nadam se da ćemo za sljedeće utakmice dobiti puno korisnih informacija - rekao je Slovenac na čelu UEFA-e.

Nakon izbijanja pandemije u ožujku, UEFA će prvi put omogućiti gledateljima dolazak na stadion. Kolovoški turniri Lige prvaka u Portugalu i Europske lige u Njemačkoj prošli su bez gledatelja, kao i  utakmice u kvalifikacijama LP i EL ove sezone.

Utakmica europskog Superkupa između Bayerna i Seville igrat će se na Areni Puškaš u Budimpešti 24. rujna. Stadion prima 67.250 gledatelja, no u prodaju će biti pušteno svega 30 posto ulaznica, a obje ekipe imaju pravo na 3.000 ulaznica.

Da bi ušli u Mađarsku, posjetitelji će morati predočiti ulaznicu za utakmicu kao i negativni test na COVID-19 koji ne smije biti stariji od tri dana. 

Krovna nogometna organizacija je najavila kako će na samom stadionu biti "postavljene stroge higijenske mjere i od navijača će se tražiti da se ponašaju odgovorno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. listopad 2020 13:56