StoryEditorOCM
Strani nogometživi svoj san

Lovre Kalinić: Izbaciti Tottenham na Wembleyju, kakav užitak...

25. veljače 2017. - 16:29
lovre_gent.JPG

Lovre Kalinić je veliki pobjednik Wembleyja! Lovre ide dalje! Kad smo ga ispraćali tamo u Hemingwaya, u kafiću kraj poljudskog stadiona gdje je održao svoju oproštajnu pressicu na odlasku iz Hajduka pričao je:

Proučavao šutere Tottenhama

- Već gledam, proučavam kako pucaju šuteri Tottenhama... I veselim se sceni Wembleyja...

Znao je da ga u Gentu čeka odmah dvoboj protiv londonskih “tetrijebova”; Tottenham koji će njegovu novu momčad, Belgijce Genta ugostiti na najvećoj sceni svjetskog nogometa, a ne na njihovu White Hart Laneu.

Prošlo je kao u hipu, dva mjeseca, od Božića do – Lovrinih uzdignutih ruku na sceni Wembleyja. Primio je dva gola, ali je sačuvao mrežu dovoljno dobro da Gent izbori plasman dalje – 2:2. Presudila je i pobjeda 1:0 kod kuće, gdje Lovre zaključao vrata, pa je revanš na Wembleyju došao kao šlag na tortu:

- Bila je to velika večer za nas. Presretan sam... Prošli smo zasluženo, a osjećaj je neopisiv. Nisam prvi put branio u Londonu, tu sam debitirao za reprezentaciju, ali na stadionu West Hama. A ovo je prvi put na Wembleyju – Lovrini su prvi dojmovi.

Rođen za Europu

Rođen je za europsku scenu, prošle su nam kroz sjećanje njegove partije protiv Dnjipra, posebice u Kijevu, ali je bilo sjajno  i protiv Šahter Karagandyja.

Minulog ljeta pisali smo Lovre, čuvar europskih snova Hajduka. Došlo se na jedan udarac daleko od plasmana u Euroligu. Vratimo se mi na Wembley:

- Taman ste me dobili u zračnoj luci, vraćamo se tek ujutro. Užitak je bio na Wembleyju. Mnogi nikad ne dobiju priliku istrčati, nastupiti na toj sceni hrama nogometa. Zato sam još nekako posebno uzbuđen.

Pada nam na pamet Aston Villa, što ti je život, nisu mu Englezi dali radnu dozvolu, a on im na Wembleyju izbacio Tottenham:

- Ma, to je iza mene i ne osvrćem se. Dobili smo veliku momčad, veliki uspjeh za nas. Ali, meni je već u glavi Mouscron ovog vikenda, vrlo nam je važan za plasman u doigravanje.

Dobili ste i žuti karton?

- Sudac je mislio da otežem igru, a nisam otezao. Ali, kako mu objasniti...

Sad vas čeka Genk?

- Mi se s Genkom poznamo vrlo dobro. Otvorene će biti utakmice. Za europski prestiž. Baš zanimljivo, na dva fronta.

Jaka belgijska liga

Ovo je i potpun uspon, povratak belgijskog nogometa, čak tri momčadi u osmini finala?

- To je dokaz o kvaliteti belgijske lige. Puno je bolja, jača nego što bi se pomislilo na prvi pogled. Dobre, prave ekipe. Ja sam se u to uvjerio već ova dva mjeseca, a to što smo eliminirali Tottenham posebno govori tome u prilog. S Genkom će nam biti 50:50, stvarno izjednačeno. Poznamo se, mane i vrline, to je prednost. Ali, najprije da mi sad sredimo Mouscron – rekao je Lovre.

Prošao je, dakle i Genk, ekipa Tina Sušića, za koju Sušić u zadnje vrijeme ne igra zbog ozljede potkoljenice i trebao bi još dva-tri tjedna pauzirati.

Ždrijeb je namjerio sudar Genta i Genka, Lovre i Tina, dva najvažnija Hajdukova igrača u donedavnoj eri. Kad već nisu išli dalje s Hajdukom, evo ih obojice u osmini finala Europske lige.

Možda se Tino uspije pripremiti za revanš 9. ožujka: Lovre ga čeka zapetih rukavica! 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 12:42