Sport Strani nogomet

trenerova zabrana

Bizarna scena pred kraj polufinalnog kup dvoboja: hrvatski trener objasnio situaciju koja je mnoge podsjetila na 'slučaj Mourinho'

trenerova zabrana

U sinoćnjoj polufinalnoj utakmici DFB Pokala između Werdera i Bayerna u Bremenu viđena je bizarna scena potkraj susreta.

Naime, tada je došlo do fizičkog kontakta između Bayernovog trenera Nike Kovača i klupskog liječnika Hans Wilhem Müller-Wolhlfahrta. Kovač je zgrabio klupskog liječnika, a nakon susreta objasnio je za Sport Bild 'incidentnu' situaciju. Sa strane se činilo kao da je došlo do svađe između spomenutog dvojca.

- Ma nije to uopće bila svađa, već sam htio zaustaviti liječnika da ukaže pomoć Javieru Martinezu kako ne bi morao napustiti teren, pa da posljednje minute ne odigramo s desetoricom igrača na travnjaku - rekao je Kovač.

U trenutku kad je došlo do spomenute situacije Martinez je pao blizu sredine terena i logična je bila Kovačeva reakcija kako u toj situaciji nije želio ostati s desetoricom.

Mnoge je ova situacija podsjetila na 'slučaj Eve Caneiro' u Mourinhovom Chelseaju iz kolovoza 2015. godine. Tada je klupska liječnica u utakmici protiv Swanseaja željela ukazati pomoć Edenu Hazardu, na što je Mourinho izgubio živce i cijeli se slučaj eskalirao u aferu i priču koja je punila medijske stupce tjednima. Mourinho je tada nazvao reakciju liječnice 'impulzivnom i naivnom', rekavši kako uopće ne razumije igru.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet