Sport Strani nogomet

otpala belgija

Potvrđeni domaćini Europskog nogometnog prvenstva 2020., evo gdje ćete možda pratiti Vatrene!

otpala belgija

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je konačan popis gradova u kojima će se igrati utakmice Europskog prvenstva 2020. godine.

Zbog problema s izgradnjom novog stadiona otpao je Bruxelles koji je trebao ugostiti četiri utakmice. UEFA je odlučila kako će se te utakmice igrati na londonskom Wembleyju. Kao zamjena za glavni grad Belgiji spominjali su se Stockholm i Cardiff, ali je UEFA te utakmice dodijelila Londonu koji će tako ugostiti ukupno sedam utakmica. 

"Koncept uvođenja EP-a u 13 različitih zemalja osmišljen je kako bi manje zemlje, poput Walesa, imale jedinstvenu priliku sudjelovati u organizaciji tako velikog turnira. Zbog toga smo tužni i razočarani UEFA-inom odlukom," poručili su iz Velškog nogometnog saveza.

Belgijanci su trebali izgraditi novi nacionalni stadion u Grimbergenu sjeverno od Bruxellesa kapaciteta 62,000 gledatelja, međutim Eurostadium neće biti gotov do početka EURO-a koji će se igrati po cijeloj Europi.

EP će se igrati u 12 gradova (London, Munchen, Rim, Baku, St Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao, Budimpešta).

UEFA je odredila da će otvaranje biti u Rimu, a već ranije je bilo poznato kako će se polufinala i finale igrati u Londonu.
Novost je i da su određeni domaćini pojedinih grupa.

SKUPINA A: Rim i Baku
SKUPINA B: Saint Petersburg i Kopenhagen
SKUPINA C: Amsterdam i Bukurešt
SKUPINA D: London i Glasgow
SKUPINA E: Bilbao i Dublin
SKUPINA F: Munchen i Budimpešta
OSMINA FINALA: Kopenhagen, Bukurešt, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Bukurešt i Glasgow
ČETVRTFINALE: Munchen, Baku, Saint Petersburg, Rim
POLUFINALA i FINALE: London

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet