Sport Strani nogomet

ŽELJE MU NISU ISPUNJENJE

Moguće je i ovo: pročitajte listu vratara koji su odbili dolazak u Real Madrid

ŽELJE MU NISU ISPUNJENJE

Real Madrid ima super moćnu momčad, dostojnu rezultata koje su ostvarili. Sami naslovi, trofeji, a opet u savršenom stroju Zinedinea Zidanea jedan kotačić nedostaje. Otkada su raskinuli s Ikerom Casillasom nemaju vratara po guštu, onog koji bi im donio ponekad i prevagu u velikom dvoboju. I to je problem koji muči Zidanea.

Vjerovalo se još 2015. godine da je sve riješeno s Davidom De Geom koji je Ž“osvanuo“ u Manchester Unitedu. Nije im se isplatilo čekanje i kalkulacije, na kraju su propustili potpis ugovor i optužili Engleze da su kroz faks pustili ugovor prije njih. Pokušali su obnoviti priču s otkupom De Geinog ugovora koji je s Manchester Unitedom do 2019. godine i nije im se posrećilo, niti s novcem, niti s ponudom igrača u zamjenu.

Sve je to natjeralo Zidanea i menadžment da sreću potraže na drugom mjestu. Dugo je trajala saga oko Gianluigija Donnarumme, trajala je licitacija oko mladog golmana Milana koji je na kraju produžio ugovor i ostao u Italiji. Nije bilo više sreće niti u pregovorima sam Kepom Arrizabalagom (Athletic Bilbao), Janom Oblakom (Atletico Madrid) i Berndom Lenom (Bayer). Sve ih se pokušalo dovesti na Santiago Bernabeu, ali su stizale same odbijenice.

Za sada je prvi vratar Keylor Navas, ima podršku kluba, ali mu situacija nije ugodna. Mora se dokazati iako je svjestan da angažman novog vratara znači i njegov odlazak, prvo na klupu, a onda i iz Madrida. S obzirom na to da će potraga za vratarom biti nastavljena u siječnju i sa svim licitiranjima imena za očekivati je da i Kostarikanac doživi pad, a to bi moglo biti štetno po ambicije „kraljevskog kluba“.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet