StoryEditor
Strani nogometsavez optimističan

Četiri nogometaša u BIH zaražena koronavirusom: dva su iz Zrinjskog, a po jedan u Mladosti iz Kaknja i mostarskog Veleža

Piše Hina
3. srpnja 2020. - 12:15
Matija Djanješić/Ilustracija/Hanza Media

Mjesec dana prije početka nove nogometne sezone u Bosni i Hercegovini, start prvenstva je pod znakom upitnika nakon što su u tri kluba zabilježeni slučajevi koronavirusa.

Kod četiri nogometaša u tri kluba je potvrđena zaraza koronavirusom - dva u Zrinjskom, te po jedan u Mladosti iz Kaknja i mostarskom Veležu.

Strahuje se da bi se taj broj mogao tijekom ljeta povećati, jer je epidemiološka situacija u BiH svakoga dana sve teža, pa bi mogle reagirati zdravstvene instiutcije uvođenjem dodatnih restriktivnih mjera.

Iz BiH saveza poručuju da su optimisti po pitanju početka prvenstva, ali da će u svakom slučaju pratiti instrukcije nadležnih organa.

Za sada je na snazi preporuka stručnjaka da sportaši ipak treniraju, ali uz maksimalno poštovanje mjera.

"Kakvo je trenutačno stanje, gledatelji neće moći na stadione. Utakmice će se igrati pred praznim tribinama. Sad dakle, govorim uvjetno, 30 dana prije početka prvenstva. Pratimo što će biti do početka kolovoza, kazao je izvršni ravnatelj za sport u NS BiH Elmir Pilav.

Prošla sezona u Premijer ligi je prekinuta početkom ožujka zbog pandemije koronavirusa, nakon čega je Izvršni odbor u lipnju donio odluklu o završetku prvenstva, pa je prvakom proglasio Sarajevo, dok elitni razred napuštaju zenički Čelik i Zvijezda iz Ugljevika.

Nova sezona u Premijer nogometnoj ligi Bosne i Hercegovine službeno počinje 1.kolovoza gradskim derbijem Željezničara i Sarajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 20:56