StoryEditor
Strani nogometrusija - slovačka

Biti ili ne biti: zbivanja na tribinama u Lilleu u prvom planu

Piše (VB)
15. lipnja 2016. - 12:58
tri00

Dogodilo se ono čega smo se pribojavali. Pažnja se s nogometnih travnjaka preselila na tribine. Takva će situacija biti danas s početkom u 15 sati u Lilleu gdje Rusija igra protiv Slovačke u drugom kolu skupine B. Zbivanja na tribinama pratit će se s posebnom pažnjom u sjeni UEFA-ine prijetnje Ruskom nogometnom savezu:

- Još jedan incident na stadionu i izbacujemo vas s turnira!

Dakle, to je posljedica izgreda koje su ruski navijači izazvali prošle subote na tribinama Velodromea u Marseilleu po završetku dvoboja s Engleskom kada su jurnuli na suparničke navijače i bacali bengalke. Između ostalog.

UEFA je izgubila strpljenje, kaznila je Ruski nogometni savez sa 150 tisuća eura i poručila im da ako tijekom turnira dođe do još jednog incidenta na tribinama (ali ne i na ulicama) “lete” s turnira. Nema više zafrkancije.

- Nećemo biti izbačeni - uvjeren je ruski izbornik Leonid Slucki. Ali, opasnost postoji. UEFA misli ozbiljno.

Ruski igrač Artem Dzjuba je dodao:

- Kazna je možda politički motivirana, a nisu ni engleski navijači baš anđeli. Ali, nismo na prvenstvu u uličnoj tučnjavi, koncentrirajmo se na nogomet. Bilo bi veliko razočaranje da nas izbace.

Što se nogometnog dijela tiče, Rusija je u prvom kolu uzela bod Engleskoj u sudačkoj nadoknadi i sada je u dobroj poziciji uoči nastavka turnira. Čak se može boriti i za prvo mjesto. S druge strane, Slovačkoj je ovo dvoboj “biti ili ne biti” budući da su izgubili od Walesa. Novi poraz značio bi gotovo siguran oproštaj od Eura. Kako svladati Rusiju?

- Visokim presingom jer njihova dodavanja nisu baš precizna - smatra napadač Adam Nemec.

#EURO 2016

Izdvojeno