RukometPobjedom nad Rusima otvorena Arena Zagreb

Lino Červar: Sretan sam što smo pobjedili timski!(FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
27. prosinac 2008. - 22:58

Zagreb je dobio rukometnu Arenu (makar i s privremenom uporabnom dozvolom)!

Svečanost otvorenja velebnog zdanja hrvatski su rukometaši uveličali pobjedom nad Rusijom. Ipak, dojam je definiralo revijalno ozračje utakmice. Posebice je ležeran pristup bio zamjetan u obrambenim zadacima.
Hrvatska je povela u 3. minuti.

Prvi povijesni pogodak u rukometnoj Areni postigao je Igor Vori (prethodno je Čupić promašio sedmerac). Domaća je momčad vodila cijelim tijekom susreta i neprestano kontrolirala rezultat. Praktički, dvojbe glede pobjednika okopnile su već u 19. minuti. Na semaforu se zrcalio rezultat - 10:3!

Na trenutke bilo je i prigode za atrakcije. Poput dodavanja Vorija iza glave u kontru za Hrvatina. Igrala se 28. minuta i '’pakleni’’ su toga trenutka dosegli najveću prednost u prvom poluvremenu – 8 golova razlike (14:6).

Ruska obrana (5+1) bez Kokšarova djeluje neuigrano i porozno (Dibirov se doimlje kao loše pričuvno rješenje).

No, u nastavku hrvatski su pucači s tradicionalnom ruskom '’tarabom’’ (6-0 obranom) imali nešto više problema. Gosti su se u 47. minuti prišuljali na 24:21.

'’Curilo’’ je najviše preko Duvnjaka (Igropulo je zabio četiri gola zaredom), pa ga je Červar na poziciji halfa nadomjestio T. Valčićem.

Propustivši nekoliko '’čistih situacija’’ Rusi su se u završnici – predali. Hrvatska je u 56. minuti ostvarila i najveću rezultatsku prednost (32:23). Za utisak o ugodnoj rukometnoj večeri u Areni.

Hrvatski i ruski rukometaši igrat će i u nedjelju na otvorenju osječke dvorane.

mladen bariša / epeha

Hrvatska - Rusija 33:24

Zagreb – Rukometna Arena.

Gledatelja 15.200.

Prijateljska utakmica: Hrvatska – Rusija 33:24 (16:9).

Suci: Posavec i Sokol (oprostili su se od suđenja poslije 2 minute i 22 sekunde), Lovrić i Petković (svi Hrvatska)

Hrvatska: Somić, Pešić (7+2), Šunjić (1), Čupić 6 (5), Horvat 4 (1), Vukić, Hrvatin 3, Vori 6, Kapular, Balić, Duvnjak 5, T. Valčić 2, J. Valčić 3, Kopljar 2, Špoljarić 1, Gojun 1.

Rusija: Grams (7+1), Sorokin (2+1), Filipov, Čipurin 1, Skopincev, Dibirov 5, Revin 1, Kovalev 3, Kaširin, Černoivanov 2, Ivanov 6, Igropulo 5, Rastvorcev, Kamanin 1, Aslanijan, Atman.

Sedmerci: Hrvatska 9 (6), Rusija 9 (6)

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Rusija 10 minuta

Najbolji igrač: Igor Vori (Hrvatska)

 

Červar: Ovo je bio praznik za Hrvatsku...

Lino Červar, hrvatski izbornik

- Zadovoljan sam pobjedom, jer će zauvijek ostati zapisano da je Hrvatska na otvaranju Arene pobijedila Rusiju. Bio je ovo praznik za Zagreb i Hrvatsku. Ponosan sam na ostvarenu pobjedu. Poruka ove pobjede glasi: pobijedio je tim, sve moramo podrediti kolektivu. Stoga sam sretan što se mnogo igrača upisalo među strijelce

Igor Vori, igrač utakmice:

- Pokazalo se da i među pričuvnim igračima ima potencijala kojim možemo nadomjestiti glavne adute. Moramo međutim još puno raditi kako bismo ostvarili željeno

Nikolaj Čigarev, ruski izbornik:

- Dvorana je predivna. Kao i hrvatski navijači. Sretni smo što je upravo nama ukazana čast igrati na otvaranju. Bili smo evidentno slabiji od hrvatske momčadi. Naša je reprezentacija bitno pomlađena. No, ostalo je do Svjetskog prvenstva dosta vremena da posložimo neke stvari.

 

#SPURUKOMETU