StoryEditor

Hrvatska deklasirala Grčku u Osijeku

Piše PSD.
21. ožujka 2009. - 23:04

I drugi put u razmaku od samo četiri dana reprezentacija Hrvatska uknjižila je pobjedu u kvalifikacijama za EP i tako širom odškrinula vrata nastupa u Austriji sljedeće godine.

U prelijepom ozračju krcate dvorane Gradski vrt izabranici Lina Červara, dakako opet bez Balića i Metličića (ali i Lackovića koji uopće nije ulazio u igru), pokazali su Grcima da nemaju što tražiti u Osijeku, držali su susret pod rezultatskom kontrolom od prve do psoljednje minute i tako na najbolji mogući način uzvratili brojnim Osječanima koji su ih bodrili tijekom cijele utakmice.

Već u 8. minuti rezultat je bio 6:1 za Hrvatsku, a do poluvremena ispunjenog izvanrednom obranom  mladića u bijelim dresovima i nizom  brzih kontri i polukontri, domaćin je imao već deset pogodaka prednosti (19:9).

To je pružilo prigodu Červaru da u nastavku utakmice odmori one koji inače imaju standardno mjesto u selekciji, a priliku su za dokazivanjem dobili reprezentativci s dosad nešto manjom minutažom.

To je najbolje iskoristio Vedran Zrnić na desnom krilu koji je završio utakmicu s najviše, sedam, postignutih pogodaka, a osječko gledalište naprosto je u posljednje 22 minute oduševio Mirko Alilović.

On je u tom razdoblju, zamijenivši Loserta, na vratima “kauboja” nanizao čak deset obrana od kojih je jedan bio i sedmerac. Kad je utakmica završena razgaljena osječka publika pljeskala je hrvatskim rukometašima uz slavonsku pjesmu “Pjevat će Slavonija” na što su se na parket vratili DUvnjak, Bićanić i Kopljar, naši perspektivni rukometaši ponikli upravo u klubovima slavonske ravnice.

Reprezentacija Hrvatske zaokružit će kvalifikacijski ciklus za AUstriju s preostale četiri utakmice tijekom lipnja.

Drago KERŽE

HRVATSKA - GRČKA 32:20 (19:9)

OSIJEK - Dvorana Gradski vrt.

Gledatelja 3500

Suci: Alexander Bashmak i Dmitrij Frolov (obojica iz Rusije)

HRVATSKA: Losert (7 obrana), Duvnjak (3), Lacković, Zrnić (7), Kopljar (4), Vori (3), Gojun (1), Bićanić (2), J. Valčić (1), Vukić (3), T. Valčić, Alilović (10 obrana), Ćupić (6), Ninčević (2)

GRČKA: Koulouris, Evangelidis (3), Kotelidas, Tzimourtos (1), Tzoufras (3), Papadopoulos (3), Zaravinas (1), Bantis (1), Delios (11 obrana), Riganas, Voutsas, Chalkidis (3), Alvanos (2), Karpidis (3)

#HRVATSKAGRčKARUKOMET

Izdvojeno