Sport Rukomet

svjetsko prvenstvo

Ćavar najavljuje ključni dvoboj: Hrvatska je favorit, Španjolci igraju mekan rukomet i to nam odgovara

svjetsko prvenstvo

Utakmica sa Španjolskom nam je možda i najvažnija u ovom prvom krugu, odlučuje se hoćemo li prenijeti četiri ili dva boda u drugi krug - najavio je Patrik Ćavar za 'Slobodnu' ključni dvoboj prvog kruga Svjetskog prvenstva.

Da sam trebao prije Svjetskog prvenstva govoriti o ovoj utakmici, rekao bih da su Španjolci lagani favoriti, ali sada mislim drukčije. S obzirom kako smo odigrali utakmice s Islandom, Japanom i Makedonijom, vidim Hrvatsku kao favorita. Španjolci igraju mekan rukomet, ne tako grub i to nam odgovara.

Kad su nam vratari u formi, onda smo favoriti protiv bilo koga, a oni su nam do sada bili odlični. Tko večeras bude imao bolje vratare, taj će pobijediti. Šego ne da je u prva tri kola bio odličan, nego fenomenalan, naš najbolji igrač do sada. Španjolci nikada nisu bili poznati kao šuteri, nemaju običaj često pucati s devet, deset metara, već radije traže gol s crte. Stoga trebamo igrati obranom 5-1 ili 6-0, 5-1 je naša najbolja obrana.

Duvnjak je po meni u Njemačkoj naš drugi najbolj igrač, poslije Šege, i definitivno ga treba sačuvati koliko god se može. Slažem se onima koji kažu da ga ne bi trebalo previše trošiti u obrani, jer potreban nam je svjež Duvnjak do kraja.

Cindrić se odmorio protiv Japana i Makedonije, svjež je i očekujem da pruži baš jako dobru igru protiv Španjolske, svi znamo koliko opasan može biti. Vidite kakav luksuz si možemo dopustiti, da Cindrić ne igra protiv Makedonije i da ih svejedno razbijemo.

Raznovrsniji smo

Najveći adut Španjolaca su vratari Corrales i Perez de Vargas, važno je da ih ne razbranimo. Jer, ako oni uđu u seriju obrana, onda će biti teško. Osim toga, Španjolska je poznata po brzoj kontri i polukontri, toga se također treba čuvati.

Mi smo pokazali da možemo igrati i sa sedam igrača u napadu, na taj način smo dali dosta golova s crte, jer imamo Duvnjaka, Karačića i Stepančića koji mogu dati dobru loptu za pivote. Taj napad sedam na šest nam je također jedna od opcija, imamo dosta raznovrsnosti. No, također moramo paziti na njihove kontre.

Vjerujem da imamo dobre šanse protiv Španjolske, pogotovo ako nam vratari nastave braniti kao do sada. Večerašnjom pobjedom bismo prenijeli u drugi krug u Kölnu četiri boda, što je jako važno i dalo bi nam dobre izglede da dođemo do borbe za medalje. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet