Sport Rukomet

odlična forma

Duvnjak otklanja sve sumnje: Ma kakav umor, nema toga kad sam zdrav, a dobar rezultat neće izostati

odlična forma

Vidjeli smo ga lani u isto ovo doba u Splitu i Zagrebu ozlijeđenog i gotovo uplakanog kako do zadnje utakmice s klupe bodri suigrače, vidjeli smo ga u ponedjeljak kako grize na terenu do zadnje sekunde utakmice s Makedonijom.

Vidjeli smo “Dr. Jekylla i Mr. Hydea” Domagoja Duvnjaka. Dok se većina novinara na tribinama pitala što to pobogu Červar radi pa ga nimalo ne odmara, on se nakon utakmice gotovo ljutio što to uopće spominjemo:

- Nismo igrali dobro samo jedan period utakmice, odigrali smo je cijelu na nivou. Ja sam osobno gladan pobjeda, no lako je tako igrati. Čovjeku se cijelo tijelo naježi na huk s tribina. Zasad je sve baš kao da igramo doma.

Neće sigurno izostati ni rezultat s Bahreinom:

- Neće, iako su nas bili namučili u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Dobro ćemo iskoristiti slobodan dan i pripremiti se za njih da ne dopustimo neko potencijalno iznenađenje..

Na još jedno dosadno pitanjce Domagoj se gotovo naljutio. “Umora se ne bojiš”?

- Ne znam više tko potencira te priče o umoru. Nema umora sad kad sam zdrav. I prije prvenstva sam to rekao, odigrao sam svaku utakmicu u Kielu prvi dio sezone i potpuno sam fit. Nadam se da će tako i ostati,  da će mi dragi Bog dati zdravlja.

Duvnjak je sretan jer su oba vratara velika podrška momčadi. Nije uvijek bilo tako:

- Sad je sve kako treba. Obrana se uvijek može odigrati bolje, protiv Makedonije smo pokazali da možemo biti gusti i pokretljivi. Obrane Marina i Stivija dodatno nas nose, daju nam samopouzdanje jer na taj način postižemo puno lakih golova.

Dva dobra golmana dugo nismo imali na nekon velikom natjecanju...

- Istina, ali treba stati na loptu s pohvalama, tek je treće kolo odigrano. Predivno je imati takav par koji toliko pomaže. Kad u napadu dođe onih deset minuta kad se mučimo, njih dvojica nešto dobro obrane, a mi onda poentiramo. Tako je lako igrati.

“Klinci” su također odlični, opet imamo širinu u momčadi:

- Ne bih stvarno nikog posebno izdvojio, sve ih treba pohvaliti. Puno je mlađih koji su prvi put na svjetskom prvenstvu, a svi znamo kako je bilo nama na premijeri. Mi stariji smo tu da im pomognemo i to radimo cijelo vrijeme i nadam se da će se tako nastaviti. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet