Sport Rukomet

traje sapunica

Zapelo je na detalju vezanom za ugostiteljstvo: nitko ne želi da Split ostane bez Eura, ali vremena sve je manje

traje sapunica

Rukometnog Eura u Splitu će, svi poručuju, sigurno biti.

Između Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Splita problema više nema, sve je dogovoreno prošlog tjedna, a jedino što se još čeka jest dogovor Spaladium Arene i Saveza. Kada do dogovora dođe, čelnici HRS-a stižu u Split na svečano potpisivanje ugovora. A svi su rokovi već davno premašeni. Ponestaje strpljenja i Savezu i krovnoj europskoj rukometnoj kući (EHF).

Natalija Mladineo, stečajna upraviteljica tvrtke Sportski grad TPN koja upravlja Spaladiumom, u petak je poslala prijedlog ugovora HRS-u koji se jučer očitovao o istome i uzvratio mail Mladineo. Ona ga je odmah proslijedila Odboru vjerovnika koji će procijeniti odgovara li im taj prijedlog ugovora ili ne. Ako ga prihvate, dogovor je postignut.

Ostalo bi još samo formalno potpisivanje ugovora. Ako ga ne prihvate, trakavica ide dalje, a konačan ishod koji svi priželjkuju – Euro u Splitu – još će malo ostati na čekanju.

Ono što je kočilo postizanje dogovora između dvije strane jest detalj vezan za ugostiteljski dio, odnosno pravo na prodaju hrane i pića gledateljima koji će za vrijeme Eura boraviti u Areni. Kome će taj dio kolača pripasti sad možda i nije toliko važno koliko to da se Spaladium Arena i Savez konačno dogovore i time razmrse ovaj čvor koji već dugo stvara neizvjesnost.

U Savezu su razumljivo nervozni jer je do početka Eura ostalo još svega četrdesetak dana. Sa svim ostalim gradovima-domaćinima nisu imali nikakvih problema te su odavno potpisali potrebne ugovore. Nitko ne želi da Split ostane bez prvenstva, ali vremena za okončanje pregovora sve je manje. Napetost je u zraku.

S druge strane, Mladineo pojašnjava situaciju iz svoje perspektive:

- Sve što je u ugovoru odobrio je Odbor vjerovnika. Ljudi moraju biti svjesni da je ovo stečajni postupak u kojem ne mogu nuditi više nego što smijem ili pristati na odredbe koje bi oštetile stečajnu masu ili stečajnog dužnika. TPN je društvo u stečaju i ono nema slobodu kao drugi pravni subjekti na tržištu. Ograničena sam zakonom i voljom Odbora vjerovnika.

A upravo će ti vjerovnici odlučiti hoće li se ova sapunica napokon okončati ili će doći do novog zapleta. Za pojačavanje neizvjesnosti i sve realniju mogućnost da se dogodi nezamislivo, a to je da Split zaista ostane bez Europskog prvenstva. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet