Sport Rukomet

rukometni EP

Bliži se rok Splitu: prijedlog ugovora o najmu Spaladium arene poslan u Banovinu

rukometni EP

Tvrtka “Sportski grad TPN u stečaju”, koja je vlasnik Spaladium arene, jučer ujutro je Gradu Splitu poslala prijedlog ugovora radi organizacije Europskog prvenstva u rukometu koje počinje 12. siječnja.

No, znači li to da će u gradskoj upravi taj dokument napokon potpisati da bi ga Hrvatski rukometni savez, s ugovorima koje ima s ostalim gradovima domaćinima, do ponedjeljka mogao dostaviti Europskoj rukometnoj federaciji koja je zadala deadline?!

- Gradu se žurilo da taj prijedlog sastavimo u jedan dan. Oni u Banovini imaju 70 pravnika i nije jasno da netko od njih to nije mogao napraviti, već su to tražili od “Sportskog grada TPN u stečaju” (koji zapošljava sedmero radnika na održavanu dvorane i organizaciji događaja op.a.). Za to nam je trebalo vremena i morali smo se konzultirati s Odborom vjerovnika, i opet smo to obavili u kratkom roku - kazala je Natalija Mladineo, stečaja upraviteljica te tvrtke.

Sutra stiže vodstvo Saveza Detalje prijedloga ne otkriva dok ga Grad ne usvoji.

- Radi se o šest stranica teksta. Ne znamo što će druga strana htjeti mijenjati. Naš uvjet je da ispoštuje da nam plati troškove, jer Spaladium arena ne može biti na raspolaganju 20 dana i pla- ćati tuđe obveze. To bi bilo nedopustivo. Iza Grada je razdoblje u kojem je razmišljao kako će postupiti, te očekujem da se to sada približi kraju – kaže upraviteljica Mladineo i napominje da je “Sportski grad TPN u stečaju” tu najmanji problem.

Koliko je poznato, prije par dana je dogovoreno da režijske stavke ugovora budu varijabilne, ovisno o konačnoj potrošnji vode, struje, te goriva kojim će se dvorana ugrijati već 1. siječnja kada je prvi trening reprezentacije, te da će se Grad pobrinuti za zaštitare i za čišćenje dvorane.

No, još nema odgovora gdje će se posuditi dodatni semafori, te gdje se i u kojem roku može nabaviti i sigurno fiksirati dvije tisuće kvadrata veliko platno kojim bi se pokrila nedovršena fasada Arene. Vremena za to je zaista malo, niti 50 dana. No, čini se da u Banovini ponovo kompliciraju, ovoga puta oko toga tko bi trebao biti formalni potpisnik ugovora za Arenu.

Kažemo ponovo, jer Savez se prije par dana obratio s priopćenjem da Grad Split još nije ni s njima potpisao ugovor o organizaciji EP, iako su uvjeti odavno dogovoreni, a to je da lokalna uprava krovnoj rukometnoj organizaciji plati milijun kuna i osigura dvoranu. Radi rješavanja tog problema vodstvo Saveza u petak stiže u grad pod Marjanom. Izgleda da će ih dočekati još jedna srodna tema:

- Prema zadnjim informacijama iz Grada, još uvijek ne znamo tko će biti potpisnik ugovora za Spaladium arenu – Grad ili Savez. Oni se među osobom moraju dogovoriti. To nije nebitno jer potpisnik preuzima obveze koje iz ugovora proizlaze – objašnjava Mladineo.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet