Sport Rukomet

ep rukomet

Zagreb je rezervna opcija ako 'izvisi' Spaladuim Arena: 'Želimo Split i to kao papagaj ponavljam još od travnja, ali...'

ep rukomet

Čelni ljudi Hrvatskog rukometnog saveza u petak stižu u Split i očekuju da će s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom potpisati ugovor o organizaciji Europskog prvenstva.

Druge prilike za to vjerojatno neće biti neće biti jer Europska rukometna federacija pritišće da joj do ponedjeljka moraju biti dostavljeni potpisani ugovori sa svim gradovima domaćinima. Logičan je potez Federacije jer prvenstvo počinje 12. siječnja, a svečano otvaranje planirano je upravo u gradu pod Marjanom gdje se tog dana treba održati utakmica Hrvatska-Srbija.

Oni dolaze

– Iz medija znam da je splitski gradonačelnik kazao da je dogovoreno korištenja Spaladium arene. Najava je da u petak potpisujemo ugovor. Znači, stižemo u Split – kazao je Damir Poljak, tajnik Saveza. 

Nacionalna krovna rukometna organizacija jako želi da među gradovima domaćinima bude “najsportskiji grad na svitu” u kojem se i 2009. godine igralo Svjetsko prvenstvo.

– Želimo Split i to kao papagaj ponavljam još od travnja. Nije nam u interesu da navrat-nanos odlazimo iz grada pod Marjanom. Međutim, ako ne bude ništa pravno pripremljeno, onda ćemo morati napraviti nešto ad hoc, ali ovog trenutka ne znam što će to biti. U petak ćemo biti pametniji jer ćemo znati na čemu smo, no nadam se da će tada sve biti potpisano – rekao je Poljak.

Postoji li rezervna opcija?

Požuri, polako

– U Zagrebu se može igrati dan za dan, znači da tamo budu dvije grupe – odgovara tajnik Saveza.

Bili su to odgovori na pitanje je li se što pomaklo s mjesta nakon što je dan ranije Tomislav Grahovac, predsjednik Saveza, javno obznanio kako taj Split nije potpisao ugovor, te su mu radi toga deset dana ranije upućene požurnice i da je privremeno zaustavljena prodaja ulaznica za utakmice EP-a u Spaladium areni dok se situacija ne riješi.

Do svečanog otvaranja prvenstva u Splitu još je samo 51 dan, a Spaladium arenu očekuje veliki posao da bi udovoljila Europskoj rukometnoj federaciji. Srećom, tu je veliko iskustvo sa SP-a.

Uz to s reklamnim panoom treba pokriti nedovršenu fasadu Arene, nabaviti dodatne dijelove za semafor, kupiti novo skupo računalo... Vodstvo sportskog objekta cijelu godinu slalo je dopise u gradsku upravu kako za to treba osigurati sredstva jer tvrtka “Sportski grad TPN u stečaju”, koja je vlasnik Arene, za to nema novca, niti su joj nabrojane stvari potrebne za redovno poslovanje.

Kada se napokon sjelo za stol, iz Arene su popisali troškove organizacije prvenstva temeljem podataka sa SP 2009. godine. Od Grada su tražili 1.040.000 kuna za grijanje dvorane u hladnim siječanjskim danima, ostale režijske troškove, čišćenje, osiguranje.

Lokalnoj upravi to se nije svidjelo, već su gledali kako će smanjiti troškove. Od traženog iznosa samo 50 tisuća kuna se odnosilo na 15-dnevni najam objekta. Taj novac nitko neće staviti u džep, već je tvrtki u stečaju potreban da podmiri dugove za struju.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet