Sport Rukomet

potpuno izvan kontrole

Apsurd nad apsurdima: trener njemačkog velikana ne želi dopustiti nastup najboljeg hrvatskog rukometaša na EP-u

potpuno izvan kontrole

Alfred Gislason u intervjuu za njemački tjednik Handball Woche iznio je tvrdnju koja nikoga ne bi smjela ostaviti ravnodušnim. Ona kaže da je ideja islandskog trenera na klupi Kiela da Domagoj Duvnjak ne bude na raspolaganju Hrvatskoj za nastup na Euru. Rekao je i da HRS vidi kao jednog od krivaca za Duvnjakove ozljede, koje su dovele do sadašnjeg stanja.

Islanđanin se, u najmanju ruku, ponio nekorektno jer ako je netko raubao Duvnjaka, onda je to svakako Alfred Gislason u Kielu. Da ga Duvnjak nije morao spašavati svojom igrom i golovima, možda bi Hrvatska osvojila i više nego što jest.

U pravu je Gislason tek toliko što činjenica kaže da Kiel plaća Duvnjaka, ali činjenica kaže da Duvnjak bez Hrvatske vjerojatno nikad ne bi bio u Kielu. I bilo bi pristojno da Alfred to poštuje.

I u konačnici, Duvnjak je taj koji će donijeti konačnu odluku, a njegova je odluka da igra jer prvenstvo nije svaki dan u njegovoj zemlji. Sigurno da Kielu nije drago, ali nije ni Hrvatskoj što Duvnjaka nema tako dugo. Uostalom, nek’ nam ga vrate ako im nije dobar...

No, ništa neočekivano. Najavio je Gislason i da bi mu dogodine asistent na klupi Kiela mogao biti Filip Jicha. To je u redu, ali ovo s Duvnjakom mu definitivno nije trebalo. To je kao da Serdarušić traži od Njemačke da ne igra Gensheimer. Smiješno.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet