Sport Rukomet

UČILI OD NAJBOLJIH

Desetljeće rada u Jelsi: kamp 'Balić&Metličić' okupio više od sto mladih rukometaša

UČILI OD NAJBOLJIH

U Jelsi na otoku Hvaru upravo je završio 10. međunarodni rukometni kamp 'Balić & Metličić' (9. do 15. srpnja), do sada najveći jer je s devet stručnih i vrlo istaknutih trenera na čelu s Petrom Metličićem, koji znači za jednog od najboljih i najuspješnijih hrvatskih i svjetskih rukometaša, radilo više od 100 mladih igračica i igrača.

Oni su na središnji dio sunčanog škoja, kako kaže Ivano Balić, stigli iz Austrije, Njemačke, Francuske, Norveške, Mađarske, BiH i naravno Hrvatske, a vodstvo kampa je zadovoljno da im se u sve većem broju priključuju domaći rukometaši iz Hvara i Jelse, što je veoma važno s obzirom na činjenicu da trenutno nemaju klupskih i drugih sličnih obveza.

- Znakovito je da ove godine slavimo i 10. obljetnicu RK 'Balić & Metličić' koji je u relativno kratkom roku stigao do II. HRL Jug, dok Jelsa polaznicima ljetnog kampa doista nudi više od samih treninga. No, potrebno je reći kako mi očekujemo da ćemo dogodine uz pomoć općinskog načelnika Jelse, gospodina Nikše Peronje, ići prema proširivanju tog kampa, dakle, većem broju mladih rukometaša, pa i mogućnostima treninga u sklopu SC 'Pelinje'. A to zapravo znači da će se u neposrednoj blizini sportske dvorane vjerojatno već uskoro graditi novo rukometno igralište, što se izvrsno uklapa u naše planove - kazao je Ivica Maraš, jedan od trenera, inače glasnogovornik Hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet