Sport Rukomet

RUKOMET 

Sudački lobi podigao cijene svojih usluga mimo volje i mišljenja klubova, kao da se natjecanja samo zbog njih održavaju

RUKOMET 

Posljednjih vrelih dana dodatno je temperaturu podigla Udruga hrvatskih rukometnih sudaca (UHRS) koja je jednostrano donijela odluku o povećanju svih pristojbi za 10 do 30 posto u sezoni 2017/2018. u svim ligama, za sve dobne kategorije.

Odluka od 24. lipnja stigla je klubovima prije dva, tri dana, i automatski izazvala lavinu gnjeva, digla je na noge rukometne klubove u čitavoj Hrvatskoj. U vrijeme dok klubovi tuku glavom kako preživjeti od milosti proračuna svojih lokalnih zajednica, i dobre volje sponzora, sudačka udruga je bez ikakvog prethodnog objašnjenja i obrazloženja, bez najave HRS-a na nedavnom plenumu prvoligaša i drugoligaša, sebi podigla rejting. ili htjela dati na važnosti na ovaj nepopularan način.

Klubovi su reagirali jedan za drugim, faccebok je zatrpan najblaže rečeno ogorčenjem rukometnih djelatnika, i svi dalmatinski klubovi se javljaju međusobno komuniciraju, spremni su na radiklane mjere utraju li suci u svojoj nakani. Ipak, službeno je prvi reagirao ŽRK Koka iz Varaždina službenim dopisom glavnom tajniku HRS- Damiru Poljaku.

-... Klubovi uopće nisu upoznati s inicijativom/prijedlogom UHRS-a o povećanju pristojbi u svim rangovima natjecanja, niti razlogom povećanja. Tražimo hitan sastanak predstavnika HRS-a, UHRS-a i klubova, na kojem UHRS mora prezentirati analizu prihoda od strane klubova i troškova od strane sudaca i nadzornika u protekloj sezoni, a onda prezentirati činjenice temeljem kojih traže povećanje pristojbi, a gdje bi i klubovi iznijeli svoje činjenice(troškove).

Tek nakon usaglašavanja stavova može se razgovarati o iznosima pristojbi u novoj sezoni. U suprotnom ispada da se rukomet igra zbog sudaca a iznos njihovih pristojbi su zadovoljenje njihovih želja bez obzira na financijsko okruženje u klubovima...- stoji između ostalog u dopisu ŽRK Koka, a koji su podržali gotovo svi klubovi svih rangova natjecanja.

I RS Splitsko - dalmatinske županije će promptno reagirati i sveopće mišljenje baze poslati u Zagreb, kojim će tražiti preispitivanje odluke UHRS-a 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet