StoryEditor
Ostalozlatni rat

Svjetski kup u jedrenju na dasci pred najljepšom plažom na svijetu: ‘Bol je surferski raj, vraćamo se i iduće godine’

24. srpnja 2020. - 18:53
Surferi su uživali pred najljepšom plažom na svijetuZoo Station Bol

Uspješno je okončana prva ovogodišnja regata koja se boduje za svjetski kup u jedrenju na dasci „PWA World Tour Croatia 2020.” i to u akvatoriju Brača. Budući je korona-vrijeme uzrokovalo brojna odgađanja regata, surferi su s nestrpljenjem čekali zajedriti pred najljepšom plažom na svijetu Zlatnim ratom u Bolu, i na kraju su imali sreće i s vjetrom. Još su se i CRO-jedriličari okitili sa dvije srebrne medalje!

I to Splićanka Palma Čargo i Opatijac Enrico Marotti, vlasnik prve hrvatske titule svjetskog prvaka!

- Sve je prošlo u najboljem redu, i s uvjetima na moru, i rezultatima, samo što ipak na Bol nisu došli svi najavljeni daskaši, zbog epidemiološke situacije u njihovim zemljama – zadovoljan održanim nadmetanjem s prefiksom – svjetski, zbori nam Toni Bulić, ispred organizatora iz „Zoo station Bol”.

Pa je pet vjetrovitih dana omogućilo odvoženih 115 utrka u muškoj i ženskoj konkurenciji „slalomaša”, gdje su za odličja jedrila 24-rica daskaša i deset surferica iz deset zemalja. A ukupni pobjednici su Britanka Jenna Gibson koja je slavila u obje ženske discipline, foil i fin, dok je u muškoj konkurenciji trijumfirao Poljak Maciek Rutkowski.

- Zbog cijele situacije oko pandemije, broj natjecatelja je nešto manji nego bi bio u normalnim okolnostima, no unatoč otežanim okolnostima regata je odvožena na najvišem nivou i na moru se odvijala velika "borba za svaku poziciju" – kazuje nam dalje Bulić, dok pobjednica ove bolske regate Jenna Gibson ističe:

- Ovo je moj drugi nastup u Bolu, gdje sam jedrila i na regati 2016. godine. Iako baš nije bilo lako, eto upisala sam pobjeda, što mi je i prva pobjeda u Svjetskom kupu. Ovdje kod vas su uvjeti za regatavanje odlični i dolazim opet.

Prvu pobjedu u bodovima za svjetski kup, upisao je i Maciek Rutkowski, koji je već regatavao pred Zlatnim ratom:

- Bila je ovo zahtjevna regata, protivnici su mi non-stop puhali za vratom. Uvjeti su odlični - puno vožnji, fantastičan vjetar, organizacija super, a posebno me raduje što se regata održala unatoč situaciji i problemima s kojima se susrećemo zadnjih mjeseci. Hvala svima!

Nakon Bola, slijedi druga regate sezone i to u Francuskoj, na plaži La Jai u blizini Marseille.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 00:35