StoryEditor
OstaloSvjetski kup

Splitska gimnastičarka briljira u Portugalu, nastupit će u finalima na gredi i u parteru: Obje sprave završiti u top tri je stvarno super

21. rujna 2019. - 00:06

Drugi dan kvalifikacija Svjetskog kupau portugalskom Guimaraesu hrvatskim je gimnastičarima donio mnogo zadovoljstva, Ana Đerek plasirala se u dva finala, na gredi u parteru, a u finalu partera pridružit će joj se i Karlovčanka Petra Furač.

Đerek će u nedjeljno finale kao prva iz kvalifikacija grede te kao druga iz kvalifikacija partera. Za najbolju na gredi danas je dovoljna ocjena bila 12.350, dok je Furač sa 10.250 i 12. mjestom finale ovoga puta ipak izmaklo. Stvar se popravila kada su djevojke došle do svoje posljednje sprave partera na kojoj je ispred Đerek (12.500) bila bolje plasirana jedino Meksikanka Annapaula Guttierez (13.000), dok je Furač svoju vježbu na tlu završila kao šesta (11.600).

- Rezultatski sam naravno zadovoljna. Obje sprave završiti s finalom i to u top tri gimnastičarke - to je stvarno super! Ima još greškica za ispraviti pa se nadam da ću to u finalu uspjeti popraviti - iskrena je nakon kvalifikacija bila Đerek.

Đerek će tako nastupiti u nedjeljnim finalima grede i partera, dok Furač najprije čeka nastup u subotnjem finalu preskoka, a potom i nedjeljnom partera. U finalu preskoka nastupit će i naša najbolja preskokašica Tijana Korent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. prosinac 2020 23:36