StoryEditor
Ostalonasljednik u bolidu

Schumacherov sin obratio se javnosti: Michael je kao prvo bio moj otac, nikada ga nisam gledao kao najboljeg vozača na svijetu

Piše SN
30. lipnja 2020. - 14:06
AFP

Kako je Michael Schumacher? To bi voljeli znati baš svi koji su uživali u njegovim bravurama prilikom vožnji na stazama u bolidima Formule 1. Malo se toga zna, tek tu i tamo "kapne" po koja informacija iz njemu bliskih krugova. Nesreća koju je na skijanju doživio još 2013. godine ostavila ga je gotovo u potpunosti odvojenog od svijeta, pišu Sportske novosti.

Otvoreno pismo u javnost je odaslao njegov sin, Mick Schumacher. I ispred njega je, sasvim sigurno, karijera u Formuli 1 s obzirom na to da pohađa Ferrarijevu akademiju i trenutno vozi za njihovu filijalu u Formuli 2. Mladac je pokušao objasniti kakvo je stanje u obitelji.

- On je na prvom mjestu uvijek bio moj otac. Lekcije i savjete koje sam dobio od njega ne uzimam zdravo za gotovo. Jedna od njih je da nikada ne budem euforičan ili previše depresivan - napisao je Mick.

- Veoma rano sam shvatio da želim biti vozač Formule 1, biti prvak. Uskočio sam u karting kada sam imao tri godine, s osam sam se natjecao na nacionalnoj razini. S nekih 11, 12 godina znao sam da se ovime hoću baviti profesionalno - piše MIck, koji nije dopustio da ga poremeti breme slavnog prezimena.

- Koristio sam razna različita imena, utrkivao se inkognito kako bih dokazao da nisam "tatin sin". Ja sve razumijem, moj otac je peterostruki uzastopni prvak u Formuli 1 u godinama nakon mog rođenja. To je prilično nevjerojatno, zar ne? Ali ja tatu nikada nisam gledao kao najvećeg vozača na svijetu - objasnio je mlađi Schumacher.

#MICHAEL SCHUMACHER#MICK SCHUMACHER

Izdvojeno

07. srpanj 2020 16:58