StoryEditor
Ostalotužni, ali ponosni

San je jednom morao završiti: Pro Recco zaustavio 'gospare' u polufinalu Lige prvaka

Piše Tonči Vlašić
9. lipnja 2018. - 00:31
POLUFINALE_LIGE_PRVAKA_-_PRO_RECCO_-_JUG_CO_-_FOTO_TONCI_VLASIC

Tužni, ali ponosni. Izgubili su Jugaši polufinale protiv PRO Recca. Nisu uspjeli i treću godinu zaredom prirediti senzaciju te prvog favorita najelitnijeg europskog klupskog natjecanja ostaviti bez finala.

- San je morao jednom završiti – istaknuo je Vjeko Kobešćak, trener Jug Croatia osiguranja. Aludirao je na činjenicu da njegova momčad, koja je itekako oslabljena dočekala ovu sezonu, nije uspjela nastaviti niz iako je i ovakva, bez velikog Felipe Perronea, bez Josipa Vrlića i Paula Obradovića, prva dvojica su u kapici Barcelonete, a potonji igra za Olympiacos, imala prilike treću godinu zaredom igrati u finalu.

- Bili je fizički jala utakmica, kao i dan prije protiv Szolnokija. Nama nedostaje 'dubine' da bi mogli izdržati ovo bez grešaka. Neću ulaziti u suđenje jer ne mogu reći da su bile neočekivane. Dali smo sve od sebe. Ovo je u ovom sastavu bio naš vrhunac. Mogla je utakmica otići na kraju na našu stranu, pitanje je što bi bilo u finalu, kakvi bi bili tada. Ja sam zadovoljan kako smo se predstavili u Genovi, odigrali smo najbolje utakmice sezone. Cijelu sezonu smo se gradili da dođemo u priliku pobijediti PRO Recco i ući u finale. Malo, ali stvarno malo sam tužan što nismo uspjeli – naglasio je Kobešćak.

Jugaši su vodili u trećoj četvrtini s 5:4. Tada suci isključuju Gitta i Lončara. Talijani su čestitali Gittu što je 'izbacio' Jugovog centra. Potom Jug ima priliku za otići na dva razlike, ali šrauba Lorena Fatovića je završila u rukama Stefana Tempestija.

- Recco je imao toliko oružja. Kontranapad, šutevi iz faula. Imali su oni previše oružja da je. Bolje su se kretali od nas. Mi kad smo opalili dvije kontre, okrenuli smo utakmicu. Ali, nije se moglo očekivati kako ćemo u ovakvom ritmu izdržati, a da ne pogriješimo – priznao je Jugov trener.

Jugu nije priznat pogodak za 2:2, snimka je pokazala kako je lopta prošla zamišljenu gol liniju, a isto tako kamere su pokazale kako Lončar nije zaslužio isključenje s pravom zamjene, već samo Niccolo Gitto. Zbog toga je nakon utakmice Lončar bio utučen. Iako je nepravedno kažnjen istom kaznom, iako se '20 sekundi borio za život pod vodom' – Gitto ga je topio i topio, sjajni Jugov centar nije skrivao tugu što nije mogao pomoći suigračima u završnici utakmice.

- Žao mi je što sam ostavio suigrače – rekao je. Jedva je to izgovorio te pokazao koliko mu je bilo teško podnijeti nepravdu.

PRO Recco slavi. Veteran na vratima Stefano Tempesti je zaustavio 20 od 28 udaraca Jugaša u okvir gola. Talijanskog prvaka sad čeka finale protiv Olympiacosa, koji je nakon polufinala slavio dvojicu Dubrovčana, Andra Bušlju i Paula Obradovića. Prvi je pogodio za 1:0 i 4:3, a drugi je stavio točku na 'i'. Olympiacos je prvi izborio finale. Dobio je CNA Barcelonetu sa 6:4. I treći Hrvat u kapici grčkog prvaka zaslužio je veliki pljesak. Josip Pavić je bio je sjajan na vratima. PRO Recco deveti put ili Olympiacos drugi? Finale počinje u 20.30 sati. Prije toga će od 19 sati Jug CO i CNA Barceloneta igrati za broncu.

Semafor

PRO Recco – Jug CO 9:8 (3:2, 1:1, 2:2, 3:3)

GENOVA Gledatelja 1300. Suci: Sergey Naumov (Rusija) i Adrian Alexandrescu (Rumunjska).

PRO RECCO: Tempesti (20 obrana), Di Fuvlio (2), Mandić, Alesani, Molina (1), Bodegas (1), Ivović, Echenique (1), Figari (1) Filipović (3), Aicardi, Gitto, Volarević. Trener: Vladimir Vujasinović.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (10 obrana), Macan, Fatović (2), Lončar, Joković (1), Garcia (1), Ivanković (1), Rašović (1), Renzuto (1), Žuvela, Benić (1), Lozina, Jarak. Trener: Vjeko Kobešćak.

#VATERPOLO#JUG CO#PRO RECCO#POLUFINALE LIGE PRVAKA

Izdvojeno

04. srpanj 2020 20:13