StoryEditor
Ostalokvalifikacije za SP

Puno je razloga za biti u Gospinom polju, jer vrijeme je da Rusi padnu: Njihova najveća snaga je što imaju dvije podjednake petorke

26. listopada 2019. - 17:04

Rusija je prekinula priču s velikim brojem Brazilaca, vidjeli su da to nema smisla. Ostao im je samo jedan... - kaže hrvatski izbornik Mato Stanković.

Ovo u Dubrovniku je Rusija koja igra zadnjih godinu dana, dakle, ovo je njihov najjači sastav, ali mi nismo najjači. Nema Darija Marinovića, nema Josipa Sutona... ha, nema sad ni Franka Jelovčića, dakle, nema trojice iz udarne petorke – naglasio je Stanković dok sa suradnicima te igračima slaže kockice za utakmicu s Rusijom, reprezentacijom koja je aktualni svjetski prvak, koja je uzela broncu na posljednjem Europskom prvenstvu, koja je na rang listi treća reprezentacija svijeta.

Njihova najveća snaga je što imaju dvije podjednake petorke, netko će reći kako mogu složiti i treću te idu slomit protivnika ritmom. Napadaju sa četvoricom u liniji, a brane se dva – jedan – jedan, i to je teško, teško probiti – govori Stanković.

Naravno, ne otkriva kako će se Hrvatska braniti protiv četvorice u napadu, a kako će pokušati probiti njihovu obranu. Prekidamo na trenutak priču o suparniku. Je li to što je naveo kako nema sad ni Franka Jelovčića znači kako on propušta utakmicu s Rusima?

- Uoči Švedske je rekao da će pokušati. Na kraju nije mogao. Nećemo riskirati, ako Franko kaže da može, igrat će – odgovara naš izbornik.

Lagao bi kad bi rekao kako ne bi volio da Franko igra, međutim, opet ističe, nitko ne bi želio da zbog toga otpadne na duže vrijeme. Hrvatska je prvi i najvažniji zadatak uoči turnira prvog kruga kvalifikacija u Dubrovniku odradila – među dvije najbolje reprezentacije je skupine VII te ide u drugi krug. Ide i Rusija. Obje reprezentacije su dobile preostale dvije reprezentacije skupine – BiH i Švedsku.

- Priželjkivali smo, te očekivali da prije zadnjeg kola ostvarimo najvažnije. Sve snage, a što smo i isticali, bile su usmjerene na prvu utakmicu s BiH, i tu smo se baš potrošili, ali odradili to baš dobro. Protiv Švedske smo bili nestrpljivi, zatim ostali smo bez ozbiljne lijeve noge. Zna se što Jelovčić znači. Međutim, gledao sam snimku. Realno smo trebali slaviti s 8:3. Dakle, dominirali smo, ali, pogodiš okvir gola, napucaš protivničkog igrača, njihov vratar u nekoliko situacija bude sjajan...

Potom opet sa Stankovićem o utakmici s Rusima. Prvo, nije svejedno kako će utakmica završiti. Pobjednik skupine će imati lakši zadatak u drugom krugu kvalifikacija.

- Utakmica je i nama, a i Rusima super važna. Na njima je imperativ. Oni imaju što izgubiti. Oni su favoriti naše skupine. Oni su treća reprezentacija svijeta. Oni puno, puno ulažu u mali nogomet. Ne možemo se mjeriti s njima. Ali, iako je sve to tako, nemojte nas otpisati. Uvjeren sam kako imamo mi u toj utakmici što za reći – kaže Stanković.

Hrvatska do danas nikad nije dobila Rusiju (tri remija i pet poraza). Bitka za prvo mjesto u skupini 7 počinje u 20 sati. Važnost utakmice, sjajan suparnik – puno je razloga za biti večeras u Gospinom pol

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 20:27