StoryEditorOCM
OstaloIgre bez granica

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin: ‘Poznavajući Zdravka Marića on će sad i u Ameriku po ambasadore Sportskih igara mladih!‘

Piše Frane Vulas
18. rujna 2022. - 14:54

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je nakon svečanosti imenovanja predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelaifija ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih naglasio.

- Oduševljen sam govorom gospodina Davora Božinovića koji je rekao da su djeca poštena, ništa ne kriju, da mogu biti svi prijatelji, da su puno pametnija od nas starijih. Čestitam na svemu što je napravljeno – kazao je prvi čovjek europskog nogometa nakon svečanosti održane u gradu pod Marjanom.

Na temu budućnosti Igara Čeferin je kazao.

- Poznavajući gospodina Zdravka Marića on će uskoro i u Ameriku po neke ambasadore. Igre će sigurno biti sve veće i veće, a ja ću pomoći koliko mogu. Naša fondacija pomaže djeci da prepoznaju da je sport bitan, da nije bitno pobjeđivati. Svi mi gubimo u životu. Ovo što me gospodin Marić „davio” barem godinu dana rezultiralo je pozitivnom stvari da je UEFA-ina fondacija dio tih Igara – rekao je kroz smijeh Čeferin.

Djeca u ovoj regiji kroz Igre mogu zaboraviti na ono što je bilo.

- Ove Igre su jako bitne i jako pozitivne. Zagovaram da se Igre i dalje šire izvan regije, po cijeloj Europi, a zašto ne i u svijetu. Zdravko Marić je jako ambiciozan, a mi smo tu da pomognemo, mi smo njegovi asistenti svih ovih godina. Mislim da je on nama zadovoljan – kazao je Predrag Mijatović, također veliki pomagač već niz godina i ambasador Igara.

- S Vama dvojicom sigurno jesam! - ubacio se Marić.

- Jedini sam ja nezamjenjiv – našalio se Peđa Mijatović.

- Pomažemo koliko možemo. Sigurno je da će ove Igre biti velike i na nivou Europe, a možda i svijeta – prognozirao je Mijatović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 17:30