StoryEditor
Ostaloviška regata

Ozbiljno upozorenje iz Labuda: tko upali motor, završit će na plutači

Piše P. S.
17. listopada 2019. - 11:32

Do jučer u 15 sati iz JK Labud su nam ponosno javili kako je za 75. Višku regatu već stiglo 158 prijava.

Ali su iz kluba odaslali i upozorenje. Od ove godine jedrilice koje tijekom regate upale motor i izađu iz natjecanja, te do Visa stignu prije natjecateljskog dijela, bit će od strane Regatnog odbora upućene na plutače dok se ne privežu sve jedrilice koje su regularno odjedrile regatu.

Plovila u Kutu I na Rivi će se vezivati sukladno redoslijedu službenog ulaska u cilj, što će osiguravati profesionalni zaštitari tvrtke “Rakela security” i komunalni redari.

Svima koji na bilo koji način samovoljno budu reagirali vezano uz navedene organizacijske novosti i naputke Regatnog odbora, bit će potpuno isključeni iz regate, službene osobe će im naplatiti komercijalnu cijenu veza, a Regatni odbor će uskratiti pravo prijave i sudjelovanja na slijedećim Viškim regatama.

Posade u regati koje uoče plovila koja su istupila iz regate paljenjem motora, molimo da takvu aktivnost dojave Regatnom odboru na službenom kanalu.

- Prvu fazu ovih unapređenja smo počeli provoditi prethodnih godina, te smo organizirali “transfer brodove”, gumenjake koji će i ove godine besplatno prevoziti posade brodova privezanih na plutačama, na kraj. Ta usluga besplatna je do ponoći, a i nakon ponoći prijevoz je moguć uz dogovor i simboličnu naknadu skiperima u ovim gumenjacima - rekli su nam iz Labuda.

Organizirat će se i party zona na južnom dijelu trajektnog mula ispred kafića Bejbi, za one jedrilice i i posade koji planiraju cijelonoćnu zabavu, a da istovremeno ne smetaju onima koji su došli radi rezultata.

#VIŠKA REGATA

Izdvojeno

04. srpanj 2020 14:02