StoryEditor
Ostaloključna utakmica

Liga prvaka u Makarskoj: 'Leo je pun Brazilaca, ali mi imamo publiku'

9. listopada 2019. - 11:42

Slovensko-brazilska kombinacija Matej Fideršek i Lucas preuzela je svjetla reflektora na startu turnira Glavne runde Lige prvaka u Makarskoj.

Jedan je zabio dvaput u razmaku 18 sekundi, a drugi je potvrdio trijumf Novog Vremena Apfel s dva gola u drugom poluvremenu.

Tvrd orah s letećim vratarom

Jednu godinu iskusniji i bolji, uz još kvalitetniju organizaciju kao domaćin, Novo Vrijeme je i ovu sezonu Lige prvaka otvorilo pobjedom. Dvorana je bila puna, opet je ovih dana upravo ona centar Makarske, grada koji diše za europske utakmice svog futsalskog ponosa.

Ciparska Omonia pokazala se kao tvrd orah, barem u većem dijelu prvog poluvremena, pogotovo korištenjem “letećeg vratara“ koji je dosta poremetio Makarane. Nizale su se šanse domaćih, ali lopta nije htjela u gol. Lucasov volej i Pulinhov “tunel“ digli su publiku na noge, no nekako je na tribinama vladala neizvjesnost i nelagoda. Čekao se taj prvi gol koji bi sve otvorio.

- Ciprani su znali da smo jači pa su nas “letećim vratarom“ nastojali poremetiti i u tome su uspjeli. Čestitam im na tome – rekao je Tomislav Horvat, trener Novog Vremena koji je i sam osjećao pozitivnu tremu prije početka susreta.

I onda je gol napokon stigao. I to ne jedan, nego dva. Oba Fideršekova. Prvi čovjek makarskog kluba Mijo Pašalić, koji je i inače na utakmicama napet kao struna, mogao je odahnuti. Slovenski reprezentativac koji je stigao ovog ljeta pokazao je zašto je doveden.

I u nastavku je Lucasov gol petom razgalio navijače, a kad je isti igrač poentirao za 4:0 nakon Pulinhove asistencije tribinama se zaorilo “Večeras je naša fešta“. Neizvjesnosti više nije bilo, premda je ulazak u probleme s prekršajima isfrustrirao hrvatskog prvaka u završnici.

Izgubili glavu na sudački kriterij

- Neki su prekršaji bili suđeni olako, ispalo je da je utakmica bila gruba a nije bila. Izgubili smo glavu, trebali smo se bolje prilagoditi – priznao je Horvat kojemu je u ovom  susretu nedostajao kapetan Mate Vuković koji je na posljednjem treningu iskrenuo gležanj.

Njegov izostanak, dakle, nije bio iznenađenje, ali se na vratima pomalo neočekivano našao Jakša Herceg umjesto Filipa Baškovića. 

Horvat je objasnio o čemu je riječ:

- Imamo dva vrhunska vratara. Oni su zajedno s trenerom vratara odlučili da brani Herceg, kao što su i odlučili da će protiv Lea braniti Bašković.

Drugačija rotacija

S obzirom na viđeno prvoga dana, večerašnji susret Makarana protiv Lea u 20.30 odlučit će pobjednika skupine. Armenci su na otvaranju turnira sa 7:2 nadigrali Shkupi. 

- Znamo da je Leo dobar i da ima puno Brazilaca, ali cijele ću ga noći analizirati i bit ćemo spremni. Mi smo u blagoj prednosti zbog domaćeg terena. Protiv Omonije sam nastojao lišiti glavne igrače velike minutaže, a protiv Lea ćemo drukčije rotirati – poručio je Horvat.

Novo Vrijeme u nizu je od 22 uzastopne pobjede na domaćem parketu. Eventualna 23. širom bi otvorila vrata Elitne runde Lige prvaka. 

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 07:45