StoryEditor
Ostalosuper derbi

Jugaši došli do velike pobjede, Mladost pogledavala nakon utakmice prema sucima

Piše Tonči Vlašić
15. studenog 2019. - 22:45

Bili smo u puno stvari bolji. Bila je odlična utakmica. Svi su mogli uživati u ovoj predstavi. Ovo je fantastičan uvod u utakmice koje ćemo odigravati protiv Mladosti do kraja ove sezone. Svaka će biti izuzetno zahtjevna, a takva je bila i ova. Krenuli smo odlično, a što je najvažnije, držali smo visoki nivo igre, u obrani i napadu, do samog kraja utakmice što je odlično. Imala je Mladost u par navrata prilike, i to velike prilike za vratiti se, ali nije uspjela - komentar je Vjeka Kobešćaka, Jugovog trenera nakon 14:10 uspjeha protiv Mladosti u Gružu. Njegova momčad je i dalje na maksimalnom učinku u Regionalnoj ligi, dobila je svih osam utakmica, dok je Mladost izgubila prve bodove.

Potom su na red došla pitanja koja su se postavljala uoči prvog ogleda Jug AO i Mladosti ove sezone. Tko će biti uspješniji, bekovi Juga ili centri HAVK Mladost? Mladost ima Josipa Vrlića i Cosmina Radua, koji su za mnoge najbolji centarski par svijeta, dok Jug ima 'mali milijun' onih koji bi ih trebali zaustaviti, i svaki je svjetska klasa (Marko Macan, Hrvoje Benić, Daniil Merkulov, Paulo Obradović...).

- Naši bekovi su pokazali fantastičnu igru. Uspjeli su izaći u ovom dvoboju na kraj s centrima Mladosti. Zaslužili su sve pohvale - naglasio je Kobešćak.

Kad se gleda iz drugog kuta, Jugovi centri (Luka Lončar i Luka Lozina) ili bekovi Mladosti, tu nema tko nije upisao prednost dubrovačke momčadi. Uoči super derbija postavljalo se i pitanje može li Toni Popadić, Jugov vratar, koji je sve bolji i bolji, biti poput Ivana Marcelića, reprezentativnog vratara 'Žabaca'? Isto tako - čija će vanjska linija biti više raspoložena?

- Bili smo sad na svim pozicijama bolji. Vanjska linije nije dopustila kontranapad Mladosti. Popadić je bio uspješniji od Marcelića. Ma, baš u svakom tom dvoboju, koje spominjete, bili smo bolji - podvukao je Jugov trener.

S obzirom da ste sad jedini savršeni po učinku u Regionalnoj ligi, hvalite sve svoje igrače, je li i igra protiv Mladosti zaslužuje taj epitet?

- Savršeno je kad završi sezona, a sve si osvojio. Tek tad je savršeno. Ovo je bilo jako, jako dobro, baš jako dobro - zaključio je Kobešćak.

Mladost je pogledavala nakon utakmice prema sucima. Uvjereni kako je Toni Popadić obranio udarac pred kraj treće četvrtine pri rezultatu 10:8 za Jug te kako je trebao biti novi napad za njih, a ne kako su suci pokazali da je Xavi Garcia skrenuo loptu te dodijelili loptu domaćinu. Zatim, tražili su isključenje bez prava zamjene zbog, kako su tvrdili, udaranja Marka Macana. Rezultat je u tom trenutku bio 11:9 za Jug, a do kraja utakmice pet minuta.

Inače, Jugaši su utakmicu otvorili vodstvom 3:0. Mladost je imala peterac za 7:7, ali je Popadić obranio udarac Miloša Ćuka. Pamti Jug kontru u 20. minuti kad je Hrvoje Benić prebacio Ivana Marcelića, ali lopta nije prošla zamišljenu gol crtu te je ostalo 9:6. Mladost je odmah pogodila na drugoj strani (9:7). Na početku posljednje četvrtine Ćuk je doveo Mladost na pogodak zaostatka (10:9), ali tada kreće serija Jug od četiri pogotka.

Jugaše u utorak čeka europska obveza u Gružu (Sintez Kazan), a potom se dijeli prvi domaći trofej (23. i 24. studenog u Splitu se igra Final four Kupa Hrvatske, Jugaši protiv splitskog Jadrana u polufinalu, a HAVK Mladost i Solaris). Nastavak Regionalne lige je 1. veljače 2020. godine.

Jug Adriatic osiguranje – HAVK Mladost 14:10

DUBROVNIK Bazen u Gružu.

Gledatelja 700.

Suci: Andrej Franulović (Rijeka) i Robert Tiozzo (Split), delegat: Milivoj Bebić (Split).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (10 obrana), Macan (1), Fatović (4), Lončar (1), Kržić (1), Garcia (2), Lozina, Merkulov (1), papanastasiou, Žuvela, Benić (1), Obradović (3), Jarak, Tomasović. Trener: Vjeko Kobešćak.

HAVK MLADOST: Marcelić (7 obrana), Radu (2), Miloš (2), Biljaka, Ćuk (2), Bajić, Bukić (1), Lazić, Bowen, Anzulović, Kunac, Kharkov (2), Jurlina, Vrlić (1). Trener: Josip Bajić.

Igrač više: Jug AO 12/6, HAVK Mladost 14/4
Peterci: Jug AO 3/3, HAVK Mladost 1/0
Četvrtine: 3:1, 3:4, 4:3, 4:2

 

#HAVK MLADOST#JUG ADRIATIC OSIGURANJE

Izdvojeno

07. srpanj 2020 02:51