StoryEditor
OstaloGRADSKO VIJEĆE

Javna ustanova Športski objekti od jučer upravlja bazenom na Zenti i stadionom u Žrnovnici

15. rujna 2020. - 07:28
Božidar Vukičević/Cropix

Na sjednici Gradskog vijeća Splita jučer je jednoglasno usvojena točka dnevnog reda koja se odnosi na dopunu odluke o osnivanju Javne ustanove Športski objekti (JUŠO) koja će preuzeti upravljanje bazenom POŠK-a na Zenti i nogometnim terenima u Žrnovnici.

Tomislav Prljević (HDZ) u ime kluba vijećnika u raspravi je kazao kako Grad u ovim slučajevima u dotu dobiva neodržavanu infrastrukturu.

- Ovo nam treba biti lekcija da vodimo računa o tome tko upravlja gradskim nekretninama. Velika je odgovornost na Javnoj ustanovi, jer je svima u interesu kvalitetniji sportski sadržaj - kazao je.

Joško Markić (SDP) je istaknuo kako, unatoč strahu da će uključivanje dvaju objekata u sastav Javne ustanove biti poticaj novom zapošljavanju podobnog kadra, ovu odluku podržava.

- Sve javne športske površine moraju prijeći pod upravu Javne ustanove. Grad treba biti garant visoke razine uređenosti javnih sportskih objekata, kao i aktivni kontrolor njihovog korištenja u svrhu rekreacije građana i javnog interesa. Komercijalizacija, profit raznih udruga ili zarada iz džepova građana ne smije biti nešto čemu će pridonositi JUŠO svojim djelovanjem - podvukao je.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara prije glasovanja nahvalio je JUŠO i njezinog ravnatelja Tomislava Borozana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 09:10