StoryEditor
Ostalouz rub bazena

Jadran u Beogradu utire put prema skupini Lige prvaka: Idemo puni optimizma, treba vidjeti kakvi ćemo biti u natjecateljskim utakmicama, ali vjerujem u dobar ishod

3. rujna 2019. - 22:53
jadran_mladost9-161118

Prva prepreka prema još jednom plasmanu u Ligu prvaka splitskom Jadranu nalazi se u Beogradu.

Crvena Zvezda je domaćin Supine F drugog kruga kvalifikacija koje će se igrati od 13. do 15. rujna, a u kojoj su još Jadran, grčki Vouliagmeni te francuski Pays D-Aix Natation. Dvije najbolje momčadi plasirat će se u play-off rundu kvalifikacija iz koje će, pak, pobjednici u dva susreta, kući i u gostima, popuniti četiri preostale pozicije u skupinama Lige prvaka.

Jadran je prošle godine uspio kroz žrvanj kvalifikacija dograbiti mjesto među 16 najboljih momčadi “Starog kontinenta”, no nije to lagan put.

- Čim je Crvena Zvezda uzela domaćinstvo znači da imaju velike ambicije. Moram odmah naglasiti da to nikako nije ista momčad kao lani, vratili su Nikolu Rađena, doveli Miloša Vukičevića, Ivana Gusarova... Vouliagmeni je druga grčka momčad, a s Francuzima smo se i lani dobro namučili – komentirao je ždrijeb Ivan Asić, trener Jadrana.

No, svi će oni gledati prema splitskom klubu s poštova njem nakon što su jadranaši odlično odigrali prošlu sezonu Lige prvaka.

– Tako je, idemo puni optimizma. I nama je početak sezone, treba vidjeti kakvi ćemo biti u natjecateljskim utakmicama, ali vjerujem u dobar ishod – poručio je trener Asić.

Jadran je prošle sezone u 14 utakmica u skupini B zauzeo peto mjesto među osam klubova osvojivši čak 18 bodova. Novi igrači u rosteru Jadrana su Rino Burić, Antonio Dužević, Marin Vrdoljak, Marin Borovčić-Kurir i Luka Sučić. Otišli su Mario Podrug, Aljoša Kunac, Željko Kovačić, Nikola Milardović i Boris Popović.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 15:50